Ταβερνείο το Ιστορικόν. Εκεί που όλοι φεύγοντας, ψάχνουν ημερομηνία για να ξαναπάνε!

Αυτό το γράψαμε και το βροντοφωνάξαμε δεκάδες φωνές. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό πάει γάντι με το Ταβερνείο το Ιστορικόν που και ψες έσφυζε από ζωή  από τις 19.00, με όμορφες παρέες και ζευγαράκια που απολάμβαναν από πλουσιοπάροχους μεζέδες, μέχρι εποχιακά πιάτα, προτάσεις ημέρας και εκλεκτές κοπές κρεατικών.

Η παρέα μας ψήφισε επιλεγμένα μεζεδάκια και πιάτα με γευστική άποψη, με πρώτη να καταφτάνει η κρεμώδης σαλάτα με μπουράτα, ντοματίνια και παστό σύκο και η ομόλογή της με αυθεντικό χαλίτζι.

Ταχίνι για απαιτητικούς, στη συνέχεια, λατρεμένες λεμονάτες πούλλες με φρέσκο και ξηρό κόλιανδρο και άξιο ειδικής μνείας χαλούμι, φωλιασμένο σε φύλλο κρούστας, αγγιγμένο με μαρμελάδα μόσφιλου.

Να εύχεσαι σαν πας κι εσύ να υπάρχει διαθέσιμη η ζουμερή προβατίνα σχάρας, αλλά πόνταρε με κλειστά μάτια στις θεϊκές σεφταλιές και στο κυπριακό T-Bone steak που μας έκανε αμέσως να στείλουμε τα εύγε μας στη ψυχή του μαγαζιού, τον Κύπρο και φυσικά στον σεφ Λούκα Παπαλαζάρου.

Τα μπράβο μας τα ξαναστείλαμε για την λεμονάτη τάρτα φράουλας, βαλμένη μέσα σε φωλιά κρούστας,  αλλά και για τα χειροποίητα παγωτά, με πρώτα και καλύτερα, το νοτσιόλα με φουντούκι και Νουτέλλα, το αρωματικό πιστάτσιο και αυτό με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Μπράβο πολλά και για την εισφορά €1 ανά τραπέζι εκ μέρους της διεύθυνσης, στο ίδρυμα Sophia Foundation, το οποίο ως γνωστό βοηθά στην παροχή πρόγευματος και γεύματος, ιατρική περίθαλψη, μόρφωση και όχι μόνο, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Μάρκου Δράκου 5,  Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία

22780555 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο