Salt & Fire. Εκεί που η ποιότητα, συναντά την αριστεία

Με το πού θα πατήσεις το πόδι σου στην ονειρική του αυλή με την πισίνα, το θεόρατο πεύκο και το φωταγωγημένο lounge με το αναμμένο τζάκι, κάνεις υποχρεωτική στάση για φωτογραφικά ενσταντανέ και selfies.

Όχι για να κάνεις αυτούς που ακόμη δεν ήρθαν, να ζηλέψουν, αλλά για να θυμάσαι εσύ ο ίδιος το μαγικό σκηνικό που έστησαν ο Γιώργος και ο Χρίστος Χειμωνίδης, στο πατρικό τους σπίτι στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

Το ίδιο θα πράξεις, μόλις περάσεις τους γυάλινους τοίχους, του εστιατορίου που σου επιτρέπουν και όντας, εντός, να απολαμβάνεις την ομορφιά που έχει στηθεί για εσένα και την παρέα σου. Η αυστριακή, ματεμένια σχάρα με τα αναμμένα ξύλα από πραγματικά ξύλα ελιάς, νοτισμένα με λίγα ξύλα λεμονιάς, θα σε προϊδεάσει και για το γαστρονομικό ρεπερτόριο, πριν καν ο Γιάννης και η ομάδα του σε ενημερώσουν με ευγλωττία και πάσα λεπτομέρεια, για τις διάφορες κοπές ημέρας, τη φιλοσοφία του μπριζολάδικου και τις ποικίλες προτάσεις για ορεκτικά και μοιρασιάρικα πιάτα.

Εμείς, πάντως, τη σουπίτσα μας τη θέλαμε, γι΄ αυτό δεν αρνηθήκαμε τη celeriac soup, με διακριτική λευκή τρούφα και λάδι από φουντούκι, μα και ούτε περιμέναμε να κρυώσει το ζεστό χειροποίητο, ολικής άλεσης ψωμί, που ήρθε παρέα με ελαιόλαδο από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογένειας, αλλά και με βελούδινο βούτυρο, αγγιγμένο όσο πρέπει με αρωματικό dukkah.

By the glass, ταξιδέψαμε οινικά σε επώνυμα ευρωπαϊκά αμπελοτόπια, έχοντας την ασφάλεια της ποιότητας του εργαλείου coravin, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το έμπειρο προσωπικό για όλα τα ανώτατης κλάσης κρασιά που επιλέξαμε.

Η σαλάτα με τυρί μπουράτα, μπήκε στις must have επιλογές μου κατά την τελευταία μου επίσκεψη, δικαιώνοντάς με και πάλι για την απίστευτη αρμονία από την σύμπραξη του κρεμώδους τυριού, με τα μεστωμένα ντοματίνια, το λάδι βασιλικού και τα τραγανά flakes ντομάτας.

Πολύ υψηλή βαθμολογία, πήρε και το αλάθητο στο ψήσιμό του, foie gras, πάνω σε ψωμί μπριός, συνδυασμένο με μαρμελάδα σύκου, που ομολογώ ότι είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει τη φετινή χρονιά.

Αριστεία, από το ορθό πάχος, μέχρι το ορθό θωράκισμα και καψάλισμα με πύραυνο, αλλά και άριστα για την ορθή του αλατότητα. Αλλαγή πιάτων, για να υποδεκτούμε όπως αρμόζει, το σιγοψημένο για 72 ώρες βοδινό, short rib, που απογειώθηκε γευστικά πάνω στη σχάρα, έχοντας ως γευστικούς συνοδοιπόρους τις ψιλοκομμένες πίκλες και τη μουστάρδα.

Υποκλινόμαστε στην ποιότητα του σιτεμένου, premium κλάσης κρέατος, αλλά και του δεξιοτέχνη ψήστη, που πήρε στα χέρια του το αυστραλιανό, Black Angus, Rangers Valley Black Onyx φιλέτο των 250γρ και ψήνοντάς μας το σχεδόν blue, μας παρέδωσε στο τραπέζι, ένα πιάτο τόσο απλό, μα τόσο συγκλονιστικό στο στόμα, που πολύ δύσκολα συναντάς αλλού.

Το αναμμένο τζάκι στο lounge της αυλής, μάς “φώναζε” εδώ και κάμποση ώρα, για να πάρουμε εκεί το τσάι μας, μα και το μοναδικά, μοναδικό τιραμισού, που σε ενημερώνω, ότι εκτός από την ιταλική του καταγωγή και τη φρεσκάδα του, βροντοφώναζε και Κύπρο, εφόσον τα σαβουαγιάρ μπισκότα του, είχαν ραντιστεί με γλυκόπιοτη Κουμανδαρία.

Λίγο πριν φύγουμε, ενημερωθήκαμε και για τις δυο οινογαστρονομικές βραδιές (9 και 10 Δεκεμβρίου) που διοργανώνει από κοινού το εστιατόριο Salt & Fire με το Tsiakkas Winery, κατά το οποίο, οι εκλεκτοί θαμώνες που θα προλάβουν να κρατήσουν μια θέση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο μενού, μαζί με τα “Ambassador” κρασιά του οινοποιείου.

Το μενού των δυο βραδιών:
• Celeriac Soup with white truffle and hazelnut
• Braised oxtail and potato foam
• Foie gras on brioche with fig chutney
• Fillet Black Angus USDA Prime
• Ribeye Black Angus USDA Prime
• Signature potatoes
• Asparagus
• Spiced apple layered bake with tonka custard

Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, Λευκωσία
22 435323

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts