Roe + Bone. H νέα εστιατορική άφιξη του νησιού, που μπήκε μονοκοπανιά στη restobar Premier League

Γουάοοοο! Δεν ξέρω πώς αλλιώς να προλογίσω για να σου μεταδώσω το μεγαλείο του νεοαφιχθέντος restobar, Roe + Bone, στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Τα πλακάτ που έκρυβαν τους μάστορες και τους διακοσμητές που δούλευαν πίσω τους, για πέραν του ενάμιση χρόνου, έπεσαν τώρα, αφήνοντας όλους μας με τα μάτια ορθάνοιχτα, για να αποτυπώσουμε την αισθητική μαγεία.

Υπεύθυνοι για το σχεδιαστικό-αισθητικό εγχείρημα, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, που έχουν επενδύσει όλη τους την αγάπη και την τεχνογνωσία, για να δημιουργήσουν ένα εστιατορικό διαμάντι, για ολάκερο το νησί κι ακόμη παραπέρα.

Ένα σχεδιαστικό συνονθύλευμα, με στοιχεία ρετρό, που γίνονται ένα με τα φουτουριστικού σχεδιασμού, ψηλά και χαμηλά τραπεζοκαθίσματα του ισόγειου και ανώγειου χώρου, παίζοντας με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού και του μπρονζέ, που αντιδιαστέλλεται με το μαύρο.

Η ανοιχτή κουζίνα με την μπριγάδα των σεφ ενώπιον των ξυλόφουρνων Josper (ναι, πληθυντικός αριθμός για τους συγκεκριμένους φούρνους), οι κάβες κρασιών και στους δυο ορόφους, το avant garde, μαρμάρινο εκθετήριο στρειδιών και θαλασσινών ημέρας και ο DJ που ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά του, είναι μόνο κάποιες από τις εικόνες που κι εσύ θα θες να ποστάρεις σε όσους αγαπάς.

Γαστρονομικά, τα δεδομένα είναι απλά. Θάλασσα και ξηρά, ωμά και ψημένα, Μεσόγειος και διεθνής κουζίνα, όλα κάτω από την ομπρέλα της αριστείας των πρώτων υλών, της γεύσης, της δημιουργικότητας και της συγκλονιστικής παρουσίασης.

Η κάρτα φαγητών, εκτεταμένη, για να χαροποιεί όλους τους ουρανίσκους και τους διατροφο-διαιτητικούς τύπους, ενώ η λίστα κρασιών συμπαρίσταται αξιοπρεπώς έναντι των εδεσματολογικών επιλογών, με την ύπαρξη στο χώρο, επαγγελματία οινοχόου, να κάνει την όλη οινογαστρονομική εμπειρία, μοναδική, πλημμυρισμένη από όμορφες επιγεύσεις.

Το ποτήρι αφρίζουσας σαμπάνιας, με το οποίο προλογίσαμε τη βραδιά μας, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τα φρεσκότατα στρείδια Belon και Gillardeau (5 διαφορετικές επιλογές στρειδιών), αλλά και για το περουβιανό, a la Nikkei, σεβίτσε από ψάρι ημέρας, γλυκοπατάτα, καφίρ λάιμ και κριτσανιστό καλαμπόκι cancha.

Με το που θα φτάσει το καρπάτσιο γαρίδας Gamba Roja, βαλμένο σε διάφανο πιάτο – αριστούργημα, κλείσε τα μάτια, για να απολαύσεις κάθε μπουκιά, νοτισμένη με σμέουρα, λευκό ταραμά, χαβιάρι και λάιμ και συνεχάρου κι εσύ, σφίγγοντας θερμά το χέρι του καταξιωμένου σεφ Αντρέα Μάντζιηπα.

Το ψωμί τους θεϊκό, όπως και το τοπικό ελαιόλαδο με αλατάκι, μα δώσε σημασία στον ταραμά με αυγοτάραχο και στο τζατζίκι με αβοκάντο, που προσωπικά έχω πάθει και με τα δυο τους εξάρτηση.

Τα σπανακοπιτάκια, που είναι μικρά έργα τέχνης και ο αποδομημένος μουσακάς, θα σε κάνουν να δεις τη γαστρονομική Ελλάδα, αλλιώς, ενώ η δημιουργική σαλάτα με τυρί μπουράτα, θα σε ταξιδέψει και σε Ιταλία μεριά, με πέστο βασιλικού, ποικιλία ντοματών, φράουλες και πιστάτσιο.

Ο κρητικός βιδιανός οίνος, επιτέλεσε το γεφυρωτικό του έργο, αλλά συμπαραστάθηκε με ένα μαγικό τρόπο έναντι στον φρικασέ ασπρόβλαχο, που κολύμπησε για λίγο, πριν εξαφανιστεί από την πιατελίστα μας, σε σάλτσα στρειδιών, συμπαραστατούμενη από την αλατότητα και την οξύτητα από το τραγανό κρίταμο, το πράσινο μήλο και το μπρόκολο.

Η αριστεία του αμερικάνικου ribeye, συνάντησε στο στόμα τα αρώματα του ξυλόφουρνου Josper, αλλά και τα ευγενή αρώματα του Nebbiolo, σμίγοντας στο στόμα από αρώματα μαύρης τρούφας, μέχρι κόκκινων φρούτων, ελαφρά μεστωμένων και πληθωρικών.

Οι γλυκοαλχημιστές, ας μην ανησυχούν, γιατί οι pastry chefs του Roe + Bone, σίγουρα θα τους δελεάσουν με το Chocolate Ekmek, με δυνατά στοιχεία το τσουρέκι και τη ναμελάκα, αλλά κυρίως με το Orange muffin, το φοντάντ με πορτοκάλι και παγωτό μάτσα.

Ένα τεράστιο συγχαρητήρια και στο κεφάλαιο εξυπηρέτηση. Ένα κεφάλαιο που δυστυχώς σε πολλούς χώρους εστίασης, ακόμη και πρωτοκλασάτους, υστερεί, για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο Roe + Bone, η εξυπηρέτηση, από τον πραγματικά αξιόλογο και εμπειρότατο διευθυντή Σάκη Θεοδοσίου, τον αξιότατο συνάδελφό του Μάκη Μήτσιο και την πολυπληθή του ομάδα, είναι μοναδική από όλες τις απόψεις. Μια ομάδα τόσο εκπαιδευμένη και δεμένη, που πραγματικά διερωτάσαι αν αυτό το εστιατόριο λειτουργεί εδώ και χρόνια, με τα ίδια άτομα.

Μια μοναδική, by the port, γαστρονομική και όχι μόνο εμπειρία, από τις καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, που οφείλεις να την ζήσεις κι εσύ, χθες.

Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 3727, Λεμεσός

7000 7808

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,