Τα σενάρια, δύο. Όποιο από τα δυο και να πάρεις, πάλι κερδισμένος θα βγεις. Το Plan A σε θέλει να κλείνεις ένα από τα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια του πεντάστερου ξενοδοχείου Alion στην Αγία Νάπα, έδρα του εστιατορίου The Deck και να αράξεις εκεί, πλάι στη θάλασσα όσο σου γουστάρει.
Το Plan B, σε βάζει στη διαδικασία να κρατήσεις με τον έτερον σου ήμισυ ή και με ολάκερή σου την παρέα, ένα από τα ρομαντικά τραπέζια στο “κατάστρωμα” του The Deck, κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Μια εικόνα ίσον πολλές χιλιάδες λέξεις στην προκειμένη περίπτωση, έτσι για να μην σε ταλαιπωρώ, ζήσε εκ του σύνεγγυς κι εσύ την εμπειρία στο ονειρικό The Deck, βιώνοντας τη μαγεία της θάλασσας που σμίγει τη μουσική της με αυτή του εστιατορίου, αλλά και του γαλάζιου της θάλασσας και του ουρανού, που αντιδιαστέλλονται με τους θεόρατους φοίνικες, το καταπράσινο γκαζόν και τον υδάτινο κόσμο του εμβληματικού ξενοδοχείου.
Η κάρτα, από την πρώτη σελίδα, μέχρι και την τελευταία, μοσκοβολά Μεσόγειο, χωρίς αυτό να εμποδίζει τον ευρηματικό σεφ Σωτήρη Σωτηρίου, να πειραματιστεί με επιλεγμένα υλικά και νότες από το παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα.
Μετά το πραγματικά εύγευστο amuse bouche ημέρας, τα ζεστά ψωμάκια, συνοδευόμενα με ντιπς και μονοποικιλιακό, κυπριακό ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας, απολαύσαμε δεόντως μια τετράδα από φρεσκότατα στρείδια.
Στρείδια υπερπαραγωγή, ευλογημένα με yuzu – ginger dressing, σχοινόπρασο, πίκλα τσίλι, με κερασάκι στην τούρτα, το δροσιστικό σορμπέ από lime. Εξαίρετο γευστικά και το φωτογραφικού ενδιαφέροντος, ταρτάρ από τσιπούρα που καλείσαι να το ανακατέψεις μαζί με την μπρινουάζ ντομάτα, το ζουλιέν πράσινο μήλο και το τουρσί φοινόκιο.
Συγχαίρουμε ξανά και ξανά τα παιδιά στην εξυπηρέτηση για τον επαγγελματισμό τους, την πρόσχαρή τους διάθεση, αλλά και την ικανότητά τους να προτείνουν φαγητά με βάση τα δικά μας γούστα. Τα σχαροψημένα σπαράγγια και καρότα, που μούλιασαν σε χυμό μήλου με θυμάρι, είναι ένα πιάτο που οπωσδήποτε θα επιλέξω και κατά την επόμενή μου επίσκεψη.
Το ίδιο θα πράξει και η υπόλοιπη παρέα με το γευστικότατο vegan ριζότο σπαραγγιών με κρέμα από κάσιους ή με το άριστα ψημένο λαυράκι ωκεανού σε βάση σελινόριζας και σος λεμονο-βασιλικού. Το ερυθρό Rilancio Ktima Karipidis (2017) απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κρασί, σε λογικότατη τιμή, που στάθηκε επάξια έναντι στο αριστοτεχνικά ψημένο, Black Angus βοδινό φιλέτο, αγγιγμένο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και medley μανιταριών.
Στο Deck, στο υπογράφω η ώρα περνά γλυκά, αισθαντικά και ανεπαίσθητα. Λίγο το φεγγάρι και η αέναη θαλασσινή μουσική, λίγο οι άνθρωποι του που είναι εκεί για ότι χρειαστείς και λίγο τα γλυκά του, από τα οποία θα πεις κι εσύ το “ναι” στο ευφάνταστο τιραμισού που σερβίρεται με παγωτό σοκολάτας γάλακτος, αλλά και στις ιταλικές μαρέγκες με κρέμα λεμονιού, τραγανό pineapple και πολύ ενδιαφέρουσα στο στόμα, σος από μέλι και ελαιόλαδο.
Μια πραγματικά μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με δυνατά χαρτιά την προσεγμένη εξυπηρέτηση και ένα σκηνικό που δύσκολα περιγράφεται.
Κρυού Νερού 38, Αγία Νάπα, 5343
23 722900
Ο σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου μάς δίνει τα φώτα του για να φτιάξουμε το άπαιχτό του βοδινό κατσαρόλας, που ψήνεται μέσα σε κόκκινο κρασί, αρωματικά μπαχάρια
Από εκεί που ερχόταν κάποιος στην πρωτεύουσά μας και οι επιλογές ξενοδοχειακής διαμονής μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, πάμε κατά τα φαινόμενα στην αντίπερα
Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις