
Στο The Gallery, η θάλασσα της Μεσογείου είναι ολάκερη μπροστά σου. Έτσι για να αντιπαραβάλλεται με την πλούσια βλάστηση και τους ψηλούς φοίνικες του ξενοδοχειακού κολοσσού Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa. Τα όμορφά του τραπέζια στον ντιζαϊνάτο, πληθωρικό σε φως, ενδοχώρο, με φόντο το εντυπωσιακό μπαρ και το sushi bar με τους αεικίνητους σεφ, θα προκαλέσουν εγγυημένα άφθονα διλήμματα.

Όσα και τα τραπέζια στην ευάερη βεράντα με τους αναπαυτικούς καναπέδες, που θα χουχουλιάσεις μέσα τους, πίνοντας ένα ποτηράκι Riesling ή ένα λεμονάτο κοκτέιλ, τσιμπώντας φασολάκια σόγιας αρτυσμένα με θαλασσινό αλάτι και ανωτάτης ποιότητας sashimi από Bluefin τόνο, τον οποίο ο σεφ θα καψαλίσει στις κουζίνες του για χάρη σου, αν του το ζητήσεις, με φλόγιστρο για να “ξυπνήσει” το ουμάμι του.

Ακούμε με προσοχή τις προτάσεις του έμπειρου προσωπικού και συνηγορούμε χωρίς ενδοιασμό στα nigiri με φιλετάκια από χέλι, αλλά και στα άπαιχτα tacos με τόνο και κάβουρα, ποικιλία από λαχανικά και πάστα Yuzu Koshō.

Το ίδιο έχω να σου πω και για την αγαπημένη των επαναλαμβανόμενων πελατών, Crab wakame salad, δομημένη με τραγανά φύκια, καβούρι και ιδιαίτερη σος με γιούζου και τσίλι, αλλά και την ομόλογή της Tuna & Mango salad, που δροσίζει το στόμα με ένα ισορροπημένο συνονθύλευμα από ποιοτικό ταρτάρ τόνου, σάλτσα βασιλικού με τσίλι και νταΐκον.


Τα καλύτερα σχόλια – μα θα το διαπιστώσεις κι εσύ ο ίδιος – για τα υποδειγματικά φτιαγμένα, ουκ ολίγα sushi rolls των επιδέξιων σεφ της κουζίνας, μα κλείσε οπωσδήποτε το μάτι στο Samurai Uramaki, που αγκαλιάζει μέσα του γαρίδα και σπαράγγια, στο ερυθρόχρωμο Crimson wave roll με παντζάρι, σολομό και αβοκάντο, και οπωσδήποτε στο Soft shell crab & tuna, δομημένο με μαλακό κάβουρα, τόνο και πικάντικη σος με τσίλι.


Αν ο μαύρος μπακαλιάρος είναι στις βασικές σου προτιμήσεις, τότε σε ενημερώνω ότι στο The Gallery ισοδυναμεί με το απόλυτο, signature πιάτο του εστιατορίου. Θα φτάσει κοντά σου γλυκαμένος με σάλτσα γιούζου μίσο και θα ολοκληρώσει γευστικά και με τον καλύτερο τρόπο την όλη πανασιατική γαστρονομική σου περιήγηση.

Πιο γλυκά όμως θα αποχωρήσεις αν μοιραστείς – και λόγω μεγέθους – το θεϊκό Matcha crème brûlée με παγωτό από πιστάτσιο ή τα εξαρτησιογόνα γλυκά της περίοπτης βιτρίνας του The Gallery, όπως το sugar free, “Elegant”, με μους σοκολάτας και φουντούκι, και το εξωτικό – όνομα και πράμα – “Yuzu cheesecake”.


Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός, 4534
25 862000

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
