Στον 8ο όροφο του Gate 22 Boutique Hotel στην πρωτεύουσα, θα ανεβαίνεις από τούδε και στο εξής, γιατί τα πράγματα πλέον εκεί, είναι αλλιώς. Οι μάστορες βάλανε τις τελευταίες τους πινελιές, ο interior designer Περικλής Λιάτσος τα τοποθέτησε όλα στον τόπο τους και ο έχων το γενικό πρόσταγμα, ο εμπειρότατος στη διεύθυνση εστιατορίων, Μίλτος, έδωσε το πρόσταγμα για να ανοίξει τις πύλες του, αγάλι, αγάλι για το γαστρονόμο κοινό.
Με τα χίλια, σαν φτάσεις κι εσύ, θα ανασύρεις το κινητό σου για να ποστάρεις την ίδια στιγμή, άφθονες, αφ’ υψηλού εικόνες ολάκερης της πόλης, της Παλιάς και της Νέας, των Ενετικών τειχών και των πανέμορφα φωτισμένων πύργων, του Πενταδάχτυλου και των πράσινων σημείων της πόλης.
Το ενημερωμένο, φορτωμένο με πολύχρωμες φιάλες, bar, το παιχνίδι των χρωμάτων, με έμφαση στις αντιθέσεις του μπλε, του μπορντό, του λευκού και του μαύρου και οι πίνακες με κλασικές κορνίζες που απεικονίζουν “πειραγμένα” αγάλματα, αποτελούν την αισθητική ταυτότητα του πανέμορφου χώρου.
Από γαστρονομικής πλευράς, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, με τον πολυδύναμο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους, να έχει λάβει υπόψη του όλες τις γαστρονομικές ανησυχίες του κοινού, μαγνητίζοντας με τις επιλογές και τις δημιουργίες του, τόσο τους λάτρεις του sharing, τους θιασώτες του καλοστημένου, κυρίως πιάτου, των σαλατών, αλλά κυρίως, των ιχθύων και των φίλων των βοδινών κοπών.
Με international χαρακτήρα και μοιρασιάρικη διάθεση κινηθήκαμε κι εμείς ψες, εκκινώντας πρώτα με το σπιτικό, λαχταριστό ψωμί του σεφ, συνοδευμένο με ιταλικό ελαιόλαδο από πολύ παλιά ελαιόδεντρα, που θα φτάσει κοντά σου μέσα σε πανέμορφα μικρά φιαλίδια.
To Gin based cocktail με αγγούρι, δροσερό και αρωματικό, τα βρήκε υπέροχα με τη σαλάτα κινόα, με κολοκύθι ατμού, μους αβοκάντο και κρέμα φέτας, αλλά και με το υπέροχο σε υφές, χαλούμι σε φύλλο κρούστας, με σάλτσα σαγκρίας, ρόδι και μούρα.
Εξαίρετα και όμορφα στημένα σε avant garde σερβίτσια και τα υπόλοιπά μας πιάτα, με δεύτερες να καταφτάνουν οι μπρουσκέτες με γαύρο και σαρδέλα, απογειωμένες με ταραμά και σαλάτα vierge, ακολουθούμενες από τον τόνο τατάκι, με σουσάμι και soya sesame sauce.
Δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε τα χειροποίητα, περίτεχνα ραβιόλι του σεφ Χαράλαμπου που έχουν γεμίσει με σιγοψημένο χοιρινό και γλυκάθηκαν με κολοκύθα και φυσικά, ούτε να μην μοιραστούμε το κομμένο a la tagliata, εξαίρετης ποιότητας ribeye από την επώνυμη αμερικανική φάρμα Creekstone, που ψήθηκε ιδανικά στο τηγάνι.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και για την πολιτική του μαγαζιού, που δίνει την ευκαιρία στους beef lovers, γαστρονόμους, να επιλέξουν το είδος της κοπής που επιθυμούν, αλλά και το βάρος με τις επιλογές να ξεκινούν από τα 100g και ανά 100g να ανεβαίνουν μέχρι και τα 600g.
Οι γλυκοαλχημιστές θα ανέβουν πολύ πιο πάνω από τον 7ο ουρανό, με τα αποδομημένα γλυκά της κουζίνας, μα δώσε ιδιαίτερη έμφαση στην λεμονάτη τάρτα εσπεριδοειδών, αλλά και στο εξίσου δημιουργικό επιδόρπιό πιάτου, αυτό με “πέτρες” γιαουρτιού, μπισκότο, αμύγδαλο και σος λευκής σοκολάτας.
Μια εστιατορική άφιξη στο κέντρο της πόλης, που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ.
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 23, Λευκωσία (8ος όροφος Gate 22 Boutique Hotel)
22 010025
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα