Wolfgangs steak house. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του νησιού που σε κερδίζει από την πρώτη

Όταν μιλάμε για Steak House, το πρώτο ζητούμενο του καθενός από εμάς που θα το επισκεφτεί, είναι σαφώς το κρέας του να είναι ποιοτικό, καλά σιτεμένο, αρωματικό εκ προοιμίου και φυσικά, ιδανικά ψημένο.

Στο εντυπωσιακό, πολυβραβευμένο εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Wolfgang’s Steakhouse (By Wolfgang Zweiner), τα προαναφερθέντα ζητούμενα είναι δεδομένα. Στα big plus, το ότι βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, με ένα όμορφο διάκοσμο, άφθονη ξυλεία, με το πανέμορφο μπαρ και την κάβα κρασιών, να εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη.

Τους μήνες με καλοκαιρία, η ευάερη του βεράντα και η απλόχωρη, καταπράσινη αυλή του, αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του USDA Prime Black Angus beef, με όλα τα κρέατα να επιλέγονται ένα ένα προσεχτικά για τα 21 εστιατόρια που βρίσκονται παγκόσμια. Κρέατα ανωτάτης ποιότητας, τα οποία ακολούθως παλαιώνουν στους εξειδικευμένους συντηρητές του κάθε εστιατορίου ξεχωριστά.

Εμείς σταθεροί εκτιμητές του γαστρονομικής του δουλειάς, το επισκεφθήκαμε ξανά τις προάλλες, δίνοντας από την πρώτη στιγμή τα εύσημά μας για τη θερμή υποδοχή και τη συντρέχουσα εξυπηρέτηση, τη διακριτικότητα του προσωπικού και του αεικίνητου διευθυντή Robbie Rundle,  τους οποίους πραγματικά τους αξίζει κάθε μία βράβευση που έχουν πάρει για την επαγγελματική εξυπηρέτηση, την οινική κουλτούρα και την αριστεία των υπηρεσιών.

Η τριλογία από ινσταγκραμικά cocktails (Old fashioned, Negroni, Non alcoholic Gin & Tonic) σημειώθηκε με bold χαρακτήρες στο σημειωματάριο εντυπώσεών μας, μαζί φυσικά με το φρέσκο, κρεμμυδένιο ψωμί και το λεπτό, σαν χαρτί, κριτσανιστό όμολογό του.

Τα φρεσκότατα oyster shooters, τα απολαύσαμε με μια μπουκιά, σαν σφηνάκια, ανοίγοντας έτσι την όρεξή μας για το θεσπέσιο καρπάτσιο από τσιπούρα και το μοναδικό καρπάτσιο από άριστης ποιότητας wagyu, που έλιωνε στο στόμα, νοτισμένο με αλατάκι με κίτρα και παρμεζάνα.

Η συνέχεια, αυτή που περιμέναμε όλοι, γράφτηκε με απίστευτα ζουμερά και άριστα ψημένα sirloin και ribeye, πάνω στο κόκκαλό τους (USDA Prime Black Angus), που πραγματικά σαγήνευσαν τους γευστικούς μας κάλυκες με τα αρώματα της 28ήμερης ωρίμανσης τους, το όμορφα ψημένο λίπος τους και το ψήσιμό τους.

Γευστικοί συνοδοιπόροι, τα σπαράγγια σχάρας, τα λαδολεμονάτα, σοτέ μανιτάρια με κρεμμύδι και τα άξια ειδικής βράβευσης mac n’ cheese του Wolfgangs. O σομελιέρ του εστιατορίου που η οινική του λίστα είναι καταχωρημένη στο παγκοσμίου εμβέλειας Οδηγό Star Wine List (https://starwinelist.com) κινήθηκε πολύ επιδέξια, ταξιδεύοντάς μας by the glass, μαγεύοντας τον ουρανίσκο με εξαίρετα νεοκοσμίτικα και παλαιοκοσμικά Pinot Noir, Malbec και Amarone.

Ο ουρανίσκος μαγεύτηκε στον υπερθετικό βαθμό, σαν το τραπέζι μαζεύτηκε και έφτασε η θρυλική, με κάθε σημασία, κάθε γράμματος της λέξης, Pecan pie, η ευγενικά λεμονάτη Key lime tart και το φρεσκοφτιαγμένο τιραμισού, που σίγουρα θα κερδίσει και τη δικιά σου παρέα.

Αμαθούντος 6, Λεμεσός, 4531

70 004515

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,