Ολάκερη η κουζίνα της Ασίας, παρατάσσεται ενώπιόν σου, στην πολυσυλλεκτική κάρτα του νεοαφιχθέντος εστιατορίου, στην by the sea Λεμεσό. Προορισμός σου, το δραστικά ανακαινισμένο, πεντάστερο The GrandResort Limited Edition by Leonardo Hotels, κατάλυμα και συγκεκριμένα το εστιατορικό καμάρι του ισογείου χώρου, το Yashinoki.
Ο χώρος, απλά εντυπωσιακός, σε καλεί να επιλέξεις ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του έγχρωμου εσωτερικού χώρου ή ένα στην ευάερή του βεράντα. Αν είσαι θιασώτης του live cooking, δεν το συζητώ, γιατί οφείλεις κι εσύ να δακτυλοδείξεις στην ευγενέστατη hostess ένα τραπέζι έναντι των πολλών μέτρων μήκους, open plan κουζίνων, για να εντρυφήσεις κι εσύ στο sushi making ή στην τέχνη του wok ή teppanyaki.
Το sake σου, απόλαυσέ το κρύο ή καλύτερα ζεστό για να προσδώσει στο maximum το μπουκέτο των αρωμάτων του και υποδέξου αμέσως το δημιουργικό ταρτάρ σολομού με αυγά χελιδονόψαρου και πικάντικη μαγιονέζα, αλλά και το χοντροκομμένο σεβίτσε τόνου, μαριναρισμένο με lime, κομπλιμενταρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο και πιπεριές Amarillo.
Μια τριλογία από sashimi ποιοτικών θαλασσινών, αλλά και μια ποικιλία από καλοφτιαγμένα nigiri, σίγουρα αποτελούν μια εξαίρετη πρόταση για το άριστης θερμοκρασίας Sauvignon Blanc ή το πολυβραβευμένο Ξυνιστέρι που θα σου προτείνουν τα επιμελή άτομα στον χώρο της εξυπηρέτησης.
Στην παραγγελιά σου, πρόσθεσε οπωσδήποτε κι εσύ, σαν και του λόγου μας, τα χειροποίητα spring rolls λαχανικών, την ολόδροση Tuna tataki salad, αλλά και μια πανδαισία από makimono, τσιμπώντας με τα chopsticks σου, υπέροχα στο στόμα, California, Spicy Shake και Rainbow rolls.
Εύγε πολλά στο ντουέτο των μουσικών που πρόσθεσαν με τα τραγούδια και τις φωνές τους, άφθονους πόντους στην όλη εμπειρία, τόσους όσους πρόσθεσαν, η ευγένεια και ο επαγγελματισμός, ολάκερης της ομάδας των διευθυνόντων και των σερβιτόρων του εστιατορίου.
Άμα δεις τους σεφ μπροστά από τις πλάκες teppan, ετοιμάσου να παραλάβεις κι εσύ το απίστευτα τρυφερό, κομμένο σε κύβους, Black Angus beef, γαρνιρισμένο με λαχανικά, ενώ αν παραταχθούν πάνω από τα ζεστά γουόκ, ανάμενε κι εσύ το best seller Sweet & Sour κοτόπουλο, πλαισιωμένα και τα δυο με άπαιχτο egg frief rice.
Οι γλυκό – αλχημιστές της παρέας σου, πότε δεν φεύγουν χωρίς να αμαρτήσουν γλυκά, γι’ αυτό πες κι εσύ το “ναι” στην ταπιόκα με καρύδα, lychee και ανανά και απαραίτητα, στα ερυθρόχρωμα, Ιαπωνικά pancakes με αιθέρια κρέμα matcha.
Αμαθούντος 127, Παρεκκλησιά, 4533
25 634333
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα