
Για σουβλάκι και όχι μόνο, όπως παλιά, θα πας κι εσύ στο πολυαγαπημένο, Για σουβλάκι όπως παλιά. Για να μη φας κόκκινη κάρτα, πάρε ένα τηλέφωνο, αρκετές μέρες πριν, ειδικά τις νύχτες με ζωντανή μουσική (Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) και κράτησε με την παρέα σου ένα τραπέζι στον ατμοσφαιρικό του χώρο, που κι αυτός αβίαστα, σε παίρνει πίσω στα παλιά.
Οι άνθρωποι του, που ‘χουν χρόνια πολλά ιδρώσει και εντρυφήσει στην τοπική κουζίνα, στον πατροπαράδοτο μεζέ και στην κουλτούρα της αγαπημένης όλων, κυπριακής ταβέρνας, θα σου αποδείξουν με την πρώτη, την αγάπη και το πάθος τους για αυτό που κάνουν.
Εμείς πάντως πήγαμε για μεζέ, που ήτανε όντως γευστικός, περιποιημένος και ψαγμένος, όπως ακριβώς μου τον είχανε περιγράψει. Η grand attraction θα φτάσει πρώτη, μοσχομυριστή και πάνω από όλα ζεστή και δεν είναι άλλη από το φτιαγμένο από τα χεράκια τους, ζυμωτό, σουσαμένιο κουλούρι, που έγινε ένα με την ταχίνι, το τζατζίκι και τις φετινής εσοδείας, τσακιστές ελιές.
Τα κολοκυθάκια θα αφιχθούν κριτσανιστά, σαν τσιπς, ενώ το τρυφερό σπανάκι θα ανακατευτεί με το αυγό στο τηγάνι, για να γίνει ένας μεζές ζουμερός και μοναδικός. Κρασί τοπικό, κοκκινέλι στα ποτήρια μας, οι μουσικοί να ρίχνουν τις πρώτες δοκιμαστικές πενιές, οι τραγουδιστές να καλησπερίζουν τον κόσμο, με εμάς να υποδεχόμαστε εξαίρετο λουκάνικο με αρτυσμένο ξηρό κόλιανδρο, ζεστό χαλούμι που έλιωνε στο στόμα και λατρεμένες μελιτζάνες, σκέτη γλύκα, μεστωμένες με κρεμμύδι, ντομάτα και φέτα.
Για το σιγοψημένο κότσι του μαγαζιού, δε στο κρύβω ότι έχω στείλει αμέσως τα εύγε μου στην κουζίνα, γιατί είναι ένα πιάτο κολασμένο, νοτισμένο γευστικά με βότανα και μπαχάρια, που κοβόταν απλά με το άγγιγμα του πιρουνιού.
Κριτσανιστές μεγάλες πατάτες, πουργούρι ζουμερό με ντοματίνια και μαστορικά ψημένα σαλιγκάρια με σάλτσα ντομάτας, τα επόμενα μεζεδάκια που ξετρέλλαναν την παρέα που ήδη βρισκόταν σε ανεβασμένο κέφι, σιγοτραγουδώντας έντεχνα και ελαφρολαϊκά.
Η κριτσανιστή φλογέρα με κρεμώδη τυριά, μέλι και σουσάμι, δεν είναι ένα πιάτο που βρίσκεις κι άλλου, για αυτό ενέδωσε στον πειρασμό, πριν φτάσουν τα εξαίρετα με κάθε σημασία της λέξης χοιρινά κοκκαλάκια, το μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τα ορθότατα ψημένα χοιρινά σουβλάκια και οι αρωματικές σιεφταλιές.
Άμα πεις και τον αμήν, θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι μια ευχαριστήρια, περιποιημένη πιατελίτσα με εποχιακά φρούτα και τα χειροποίητα, τυλικτά μπακλαβαδάκια, σιροπιαστά και μοσχομυριστά, όπως τα απολάμβανες από παλιά.
Μαχαιρά 1, Στρόβολος, 2049
22 311181
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της