
Sommelier πολλοί. Αν όχι πολλοί, τουλάχιστον αρκετοί στην Ελλάδα. Μέχρι προσφάτως ουδείς, Master Sommelier. Ένας τίτλος βαρυσήμαντος με διεθνές αντίκρισμα, που χρειάζεται να συνωμοτήσει πολύ το σύμπαν μαζί σου κι εσύ με αυτό για να τον φορέσεις στο πέτο σου.
Και τα κατάφερε επιτυχώς ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, ο άνθρωπος που το 2020 στέφθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο, ως ο Πρωταθλητής της χρονιάς στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Tα ΒορΟινά”.
Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, σε ένα χώρο που απαιτεί ιδιαίτερες, έως σπάνιες γευσιγνωστικές ικανότητες, βαθιά γνώση όλων των συνισταμένων του οίνου, των αποσταγμάτων, του καφέ, του νερού και όχι μόνο, δεινή ικανότητα παντρέματος φαγητού και ποτού και αριστοτεχνική δεξιότητα στον χώρο του σέρβις.
Μια σπουδή, μια υπερπροσπάθεια, με άπειρες ώρες μελέτης, συνεχή εξερεύνηση, στην οποία εκτός από χρόνο, πρέπει να θυσιάσεις και χρήμα, εφόσον η σφαιρικότητα των γνώσεων, προϋποθέτει αγορά κρασιών και αποσταγμάτων, ταξίδια στο εξωτερικό και επισκέψεις σε οινοποιεία και αμπέλια.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν στον Ελευθέριο Χανιαλίδη, του οποίου ευχόμαστε, να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί τo 2024, εφόσον θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Best Sommelier of Europe and Africa.
Η ομάδα του Fine & Dine του εύχεται, αν το επιθυμεί, να κυνηγήσει και τον τίτλο του Master of Wine (δύο μόνο στην Ελλάδα). Πληροφοριακά μόνο τρεις άνθρωποι παγκόσμια, έχουν πετύχει να κατέχουν ταυτόχρονα τον τίτλο του Master of Wine και του Master Sommelier.
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να