Δοκιμάσαμε τον κυριακάτικο, μεσημεριανό μπουφέ του Nyx Limassol Hotel και ακόμη τον θυμόμαστε

Και βέβαια τον θυμόμαστε. Όχι μόνο τον θυμόμαστε, μα κλείσαμε τραπέζι με τους φίλους και την άλλη Κυριακή. Το ολοκαίνουριο Nyx Limassol Hotel, κλασάτο, μοντέρνο και χαρούμενο, όπως και οι άνθρωποί του, έδειξε από το ξεκίνημά του, ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

Όλα για να πετύχουν χρειάζονται αγάπη, επαγγελματισμό και αφοσίωση. Παράδειγμα τρανό, ο κυριακάτικος, μεσημεριανός του μπουφές, που από μόνος τους είναι αιτία να ταξιδέψεις για να δοκιμάσεις την πανδαισία των πιάτων του, που στο υπογράφω, θα σε συνεπάρουν γευστικά και αισθαντικά σε ολάκερο τον πλανήτη.

Εμείς, πρώτο τραπέζι πίστα, απέναντι από τον ατελείωτο μπουφέ με τα live stations, τους λευκοντυμένους και πανέτοιμους να σε εξυπηρετήσουν chefs της εντυπωσιακής open plan κουζίνας του ξενοδοχείου. Πρώτη μας στάση στο station με τα ποιοτικά, ωμά και καπνιστά ψάρια και sashimi, αλλά και σε αυτό με τις τραγανές ατμοψημένες γαρίδες, τις βόγκολες και τις αχιβάδες, με όλα να προβάλλουν με το χρώμα και τη σφριγηλότητά τους, την φρεσκάδα και την κρεμ ντε λα κρεμ καταγωγή τους.

Σούσι θες, σούσι θα απολαύσει άφθονα το μάτι σου και δε θα ξέρεις από πού θα ξεκινήσεις και που θα σταματήσεις. Όσο για εσένα που η σαλάτα είναι must επιλογή, ο πολύπειρος executive chef του ξενοδοχείου Χριστάκης Αχιλλέως και η ομάδα του, ετοιμάζουν για εσένα κάθε Κυριακή μια εξάδα από δημιουργικές σαλάτες που θα τις θυμάσαι για καιρό.

Κράτα γερά, μικρές μερίδες από το καθένα, γιατί άμα αλλάξεις πιάτο και πας για τα ζεστά, θα παρακαλάς να είχες και δεύτερο στομάχι. Στο carving και grill station, ο γαστρονομικός πήχης ανεβαίνει δυναμικά με βοδινά φιλέτα, seven bone beef Ribeye, αρνίσια παιδάκια, σολομούς, γκάμον, χοιρινά φιλέτα και κοτόπουλα τρυφερά, ψημένα στη σχάρα, συνοδευμένα με σπιτικές σάλτσες και gravy, φτιαγμένα με αγάπη και διακριτικές νότες.

Κάνε λίγο χώρο στο πιάτο, γιατί τα ρεσιό ζεστών φαγητών, που ανανεώνονται κάθε λίγο, θα σου ανοίξουν πιότερο την όρεξη με τα θεσπέσια λαζάνια, τον σοτέ τόνο και το καλαμάρι σχάρας, το μεσογειακό λαυράκι, τα νουτλς και τα gyoza λαχανικών και φυσικά τη θεϊκή πάπια με τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Ένα ακόμη ποτηράκι Prosecco ή ένα Sauvignon Blanc και βουρ, πριν τα γλυκά, για το cheese station και τα προζυμένια ψωμιά που είναι όλα τους ένα κι ένα. Ανάσες βαθιές, χαλαρώνεις ζώνες και τιράντες και προχωράς γλυκά γλυκά στον ύστατο προορισμό, αυτό με τα εντυπωσιακά σε παρουσίαση και γεύση, επιδόρπια, που ηθελημένα θα υποπέσεις σε όλους τους πειρασμούς.

Μους σοκολάτας, τάρτα με πιστάτσιο, πάβλοβα με φρούτα εποχής, κρεμ μπρουλέ, πανακότα φράουλας, cheesecake, μπακλαβαδοειδή και γαλακτομπούρεκα, βάφλες και ποικιλία φρούτων, όλα αυτά που θα βρεθούν ενώπιόν σου, λαχταριστά και φρεσκοφτιαγμένα.

Σίγουρα θα διερωτάσαι αν για όλα αυτά και άλλα τόσα φαγητά που δε σου έχω καν αναφέρει, πρέπει να πληρώσεις το μεροκάματό σου ολόκληρο. Ε΄ λοιπόν σε ενημερώνω ότι για όλα αυτά καλείσαι να πληρώσεις μόνο €36 το άτομο.

Ναι και δεν έχω κάνει κανένα λάθος στο ψηφίο των δεκάδων. Μιλάμε φυσικά για μια από τις πιο value for money γαστρονομικές προτάσεις, με πολύ υψηλό πήχη στην ποιότητα των πρώτων υλών, σε ένα πανέμορφο χώρο και εξαίρετη εξυπηρέτηση. Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Nyx Limassol Hotel
Οδός Ανεξαρτησίας και Χριστόδουλου Σώζου, γωνία
25 371 111

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο