Το Bar M στο Minthis Resort, είναι αυτό που έψαχνες εδώ και καιρό. Μοντέρνο, με νότες κλασικής σχεδιαστικής δομής, με ένα πανέμορφο, φορτωμένο με ποτά από όλο τον κόσμο, bar, καστανή ξυλεία να καλύπτει τους τοίχους, δερμάτινα καθίσματα και γραμμικούς καναπέδες με μικρά στρογγυλά τραπεζάκια, για να λάμπουν απάνω τους διά της παρουσίας τους, τα έγχρωμα κοκτέιλ των mixologists, μα και τα signature μικρά και μεγάλα tapas του πολυμήχανου ελλαδίτη σεφ Δημήτρη Κατριβέση.
Με τον καιρό σύμμαχό σου, κάθεσαι κάτω από τα πεύκα της ονειρικής, με κάθε σημασία της λέξης, βεράντας και με ένα ουράνιο Honey Cart κοκτέιλ, που μοσκοβολά μαστίχα, αμύγδαλο, πράσινο μήλο και μέλι, αφήνεις τα μάτια σου να γαληνέψουν πάνω από τα καταπράσινα γήπεδα του γκολφ και να φτάσουν μέχρι και την περήφανη οροσειρά του Τροόδους, που ορθώνεται μπροστά σου.
Τα παιδιά στο σερβίς, παραδίπλα σου, για να σου πουν κάθε λεπτομέρεια για τα αριστουργηματικά πιατάκια του σεφ, μα οπωσδήποτε ξεκίνα κι εσύ με τα one of a kind στρείδια, που έχουν καταλαγιάσει την αλμύρα τους, με Bloody Mary on the rocks, αλλά και με θεϊκή μπουράτα με μαρμελάδα ντομάτας, σχαροψημένα padron peppers και φρέσκο βασιλικό.
Κροκέτες μελιτζάνας, παιχνιδιάρικες και τραγανές, να πάρεις κι εσύ και δε θα το μετανιώσεις, ιδίως αν τις βουτήξεις στη μαρμελάδα καραμελωμένων κρεμμυδιών και στην όμορφα πικάντικη μαγιονέζα.
Ο πολυταξιδεμένος και με προϋπηρεσία μέχρι και στο El Bulli, δίπλα στον Ferran Adria, σεφ Δημήτρης Κατριβέσης έδειξε μονοκοπανιά όλο του το μεγαλείο, με κάτι απλό μεν, πολυσύνθετο γευστικά δε, κάνοντάς μας να κλείσουμε τα μάτια με το αποπλανητικό γευστικά, κοτόπουλο σουβλάκι Mojito, αγγιγμένο διακριτικά με λευκό ρούμι και φρέσκο λάιμ.
Είχα ακούσει τα καλύτερα για το θρυλικό του burger, μα από ότι φάνηκε στην τελική, ήταν και πολύ λίγα. Μιλάμε φυσικά για το M truffle wagyu burger, που “ναι” αποτελεί από μόνο του, λόγο επίσκεψης στο Bar M.
Ζουμερό κρέας από βοδινό wagyu, άριστα ψημένο με ζωντανό χρωματικά, γεωμετρικό κέντρο και ουμαμο-ευλογημένη εξωτερική επιφάνεια, φωλιασμένο μέσα σε ένα αέρινο ψωμάκι μπριός, με όλα τους να γίνονται ένα στο στόμα, με τυρί τσένταρ, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας.
Μέγα λόγο επίσκεψης, αποτελούν και τα γλυκά του Bar M, που δεν το κάνει η ψυχή σου να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τον εξωτικό ανανά, σε ώσμωση με χαρουπόμελο, το και ξύσμα lime, το φρεσκότατο τιραμισού ή το βάσκικο matcha cheesecake, με την καμένη, φλογισμένη ζάχαρη απάνω του, να κάνει όμορφα παιχνίδια με τις υφές.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που