Πήγαμε στο Bar M του Minthis Resort και έχουμε τα καλύτερα να σου πούμε

Το Bar M στο Minthis Resort, είναι αυτό που έψαχνες εδώ και καιρό. Μοντέρνο, με νότες κλασικής σχεδιαστικής δομής, με ένα πανέμορφο, φορτωμένο με ποτά από όλο τον κόσμο, bar, καστανή ξυλεία να καλύπτει τους τοίχους, δερμάτινα καθίσματα και γραμμικούς καναπέδες με μικρά στρογγυλά τραπεζάκια, για να λάμπουν απάνω τους διά της παρουσίας τους, τα έγχρωμα κοκτέιλ των mixologists, μα και τα signature μικρά και μεγάλα tapas του πολυμήχανου ελλαδίτη σεφ Δημήτρη Κατριβέση.

Με τον καιρό σύμμαχό σου, κάθεσαι κάτω από τα πεύκα της ονειρικής, με κάθε σημασία της λέξης, βεράντας και με ένα ουράνιο Honey Cart κοκτέιλ, που μοσκοβολά μαστίχα, αμύγδαλο, πράσινο μήλο και μέλι, αφήνεις τα μάτια σου να γαληνέψουν πάνω από τα καταπράσινα γήπεδα του γκολφ και να φτάσουν μέχρι και την περήφανη οροσειρά του Τροόδους, που ορθώνεται μπροστά σου.

Τα παιδιά στο σερβίς, παραδίπλα σου, για να σου πουν κάθε λεπτομέρεια για τα αριστουργηματικά πιατάκια του σεφ, μα οπωσδήποτε ξεκίνα κι εσύ με τα one of a kind στρείδια, που έχουν καταλαγιάσει την αλμύρα τους, με Bloody Mary on the rocks, αλλά και με θεϊκή μπουράτα με μαρμελάδα ντομάτας, σχαροψημένα padron peppers και φρέσκο βασιλικό.

Κροκέτες μελιτζάνας, παιχνιδιάρικες και τραγανές, να πάρεις κι εσύ και δε θα το μετανιώσεις, ιδίως αν τις βουτήξεις στη μαρμελάδα καραμελωμένων κρεμμυδιών και στην όμορφα πικάντικη μαγιονέζα.

Ο πολυταξιδεμένος και με προϋπηρεσία μέχρι και στο El Bulli, δίπλα στον Ferran Adria, σεφ Δημήτρης Κατριβέσης έδειξε μονοκοπανιά όλο του το μεγαλείο, με κάτι απλό μεν, πολυσύνθετο γευστικά δε, κάνοντάς μας να κλείσουμε τα μάτια με το αποπλανητικό γευστικά, κοτόπουλο σουβλάκι Mojito, αγγιγμένο διακριτικά με λευκό ρούμι και φρέσκο λάιμ.

Είχα ακούσει τα καλύτερα για το θρυλικό του burger, μα από ότι φάνηκε στην τελική, ήταν και πολύ λίγα. Μιλάμε φυσικά για το M truffle wagyu burger, που “ναι” αποτελεί από μόνο του, λόγο επίσκεψης στο Bar M.

Ζουμερό κρέας από βοδινό wagyu, άριστα ψημένο με ζωντανό χρωματικά, γεωμετρικό κέντρο και ουμαμο-ευλογημένη εξωτερική επιφάνεια, φωλιασμένο μέσα σε ένα αέρινο ψωμάκι μπριός, με όλα τους να γίνονται ένα στο στόμα, με τυρί τσένταρ, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας.

Μέγα λόγο επίσκεψης, αποτελούν και τα γλυκά του Bar M, που δεν το κάνει η ψυχή σου να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τον εξωτικό ανανά, σε ώσμωση με χαρουπόμελο, το και ξύσμα lime, το φρεσκότατο τιραμισού ή το βάσκικο matcha cheesecake, με την καμένη, φλογισμένη ζάχαρη απάνω του, να κάνει όμορφα παιχνίδια με τις υφές.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο