Στου Καμασιά, τα εποχιακά και τα vegetarian καλούδια, γιορτάζουν στο πιάτο σου

Άμα η ευλογημένη γη του τόπου “γιορκίσει”, ο Καμασιάς και η οικογένειά του, γεμίζουν τα καλάθια τους με όλα τα καλούδια της. Κι άμα είναι δυσεύρετα στην αγορά, ο Ανδρέας, πάει ο ίδιος εκδρομούλα στα βουνά, στους κάμπους και τις ρεματιές για να τα μαζέψει ο ίδιος, όπως ακριβώς κάνει δηλαδή από την πρώτη μέρα που άνοιξε την παραδοσιακή του ταβέρνα στο Παραλίμνι.

Η είδηση ότι στα ψυγεία της ταβέρνας τα άγρια κοκκινομανίταρα και τα άσπρα μανιτάρια του βουνού, λάμπουν με την παρουσία τους, μα κι ότι το έτερον ήμισυ, η σεφ Ντανιέλα και η ομάδα της, τα ψήνει ποικιλοτρόπως, ήταν αρκετή για να σηκώσουμε το ακουστικό και να κλείσουμε μαζί με τους vegetarian φίλους μας τραπέζι.

Ο Αντώνης Καμασιάς στο πόστο του, μάς έδειξε περήφανα την πραμάτεια της φύσης, τα ζωντανόχρωμα κοκκινομανίταρα που μοσκοβολολούσαν πεύκα και βότανα του δάσους και τα άγρια άσπρα του βουνού, που σε λίγο έμελε να μεταμορφωθούν στα καλύτερα μεζεκλίκια του κόσμου.

Ψωμάκι ζυμωτό, ζεστό και κριτσανιστό, ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι, σταφιδάτες, μαύρες ελιές και φρέσκα αναρή και φρεσκοτσακισμένες, πράσινες ελιές εσοδείας 2023, τα πρώτα μας παρεΐστικα μεζεκλίκια, που παντρέψαμε με εξαίρετο λεμεσιανό Ξυνιστέρι, παρμένο από τη εξαίρετη κάβα και το walk in οινοφυλάκιο της ταβέρνας.

Ο δυσεύρετος γήινος θησαυρός, τα κοκκινομανίταρα σχάρας, δεν άργησαν να εμφανιστούν μπροστά μας και να κλέψουν από την πρώτη μπουκιά, τις εντυπώσεις.

Τραγανά και ζουμερά, με λίγο λεμόνι και λίγο αλατάκι, εξαφανίστηκαν πολύ γοργά, για να φτάσει σχεδόν αμέσως το al dente κριθαρώτο άγριων μανιταριών, με γευστικό twist, τον φρέσκο κόλιανδρο και τα εξαρτησιογόνα αγρέλια με αυγά και τσιπς κοκκινοχωρίτικου κολοκασιού, αρτυσμένων με ρίγανη.

Τοπική κουζίνα και προϊόντα και στη συνέχεια με άριστα ψημένα στικ πούλλας και πατάτας, αλλά και με τηγανιά από όμορφα σε παρουσίαση, άγρια μανιτάρια του δάσους, που η σεφ Ντανιέλα τα έσβησε με λευκό κρασί, συνοδεύοντάς τα με ένα πιάτο που μόνο στα Κοκκινοχώρια το συναντάς, το πλιγούρι, με φιδέ και εποχιακό ρόδι.

Σταφύλι, πεπόνι από το μποστάνι, καλό πράμα και άψογο γλυκό καρυδάκι, οι τελευταίες εκπλήξεις, της ομάδας της Ταβέρνας Καμασιάς. 

Μιας ταβέρνας που τιμά τον τόπο μας, τα εποχιακά προϊόντα, τις τοπικές γαστρονομικές παρακαταθήκες, αλλά και ικανοποιεί τους απανταχού vegetarian, που στην Ταβέρνα Καμασιά, βρίσκουν καθημερινά τον καλομαγειρεμένο, γευστικό τους παράδεισο.

Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, 5281
23 825144

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο