
Τι εστί πιάτα ημέρας; Στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι δημιουργίες των σεφ που έχουν να κάνουν με ό,τι φρέσκο, εποχιακό και ποιοτικό έχουν πετύχει να βρουν στις αγορές. Φρέσκα ψαριά της ημέρας, εποχιακά λαχανικά, δυσεύρετες κοπές εκλεκτών κρεατικών ή και πιάτα που συνειρμικά τα έχουμε συνδυάσει με μια χρονική περίοδο, μια γιορτή, π.χ γαλοπούλα, γουρουνιά.
Πιάτα ημέρας, είναι φυσικά κι όλα αυτά που ο “καλλιτέχνης” σεφ και η μπριγάδα του, έχουν εμπνευστεί, σχεδιάσει και βάλει σε πράξη, για να τα παρουσιάσουν, σε εμάς τους εκλεκτούς τους πελάτες που ζητάμε κάτι το διαφορετικό από ότι έχει να προσφέρει η συνήθης κάρτα.
Μια διαδικασία που απαιτεί απίστευτη οργάνωση, έρευνα για αγορά προϊόντων και εκπαίδευση προσωπικού κουζίνας και σάλας, έτσι ώστε η όλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.
Δυο πρωτεουσιάνικα, πολυβραβευμένα εστιατόρια, το Pralina Experience και η Μπέμπα, έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου, την πρωτοκαθεδρία τους στον εν λόγω τομέα, προσφέροντας καθημερινά πλειάδα από πιάτα ημέρας, δοσμένα γραπτώς και λεπτομερώς στον πελάτη, σε ξεχωριστό κατάλογο.
Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, δημιουργίες με ωμά και ψημένα θαλασσινά, ψητά ή στον ξυλόφουρνο, πιάτα με πιο μαμαδίστικη διάθεση, όσπρια, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των vegetarian, των vegan, των lactose και gluten free, συναντώνται καθημερινά στη Special αυτή λίστα.
Ένα μεγάλο εύγε στο ιδιοκτησιακό, διευθυντικό, μα πρωτίστως γαστρονομικό team, που επιλαμβάνεται καθημερινά τα της όμορφης γαστριμαργικής κουλτούρας που έχει καλλιεργηθεί.
Pralina Experience
Στασικράτους 31, Λευκωσία, 1065
22 665588
Μπέμπα
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Προς την κυρία, τον κύριο και την παρέα που κατά περιόδους δημοσιεύουν σχόλια στα ΜΜΕ για τις τιμές του εστιατορίου μου, με βασικά ρήματα “εσφάξαν
Η σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή έρχεται στο νησί μας την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Απριλίου και επιφυλάσσει για έσενα που την αγαπάς χρόνια πολλά, μουσικές, νέες
Σε νέα εποχή βαίνει το πολυαγαπημένο πρωτευουσιάνικο εστιατόριο Esobga Terrace, με δραστικότερη αλλαγή την ανάληψη των ηνίων της κουζίνας από την πολυτάλαντη και ευρηματική σεφ
O Nick Andrew μιλά με τη Chef de cuisine & Patissier, Εύη Ιωάννου Χιώτη, με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας της να βάλει το νησί μας
Συγγνώμη δηλαδή! Αντέξαμε πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στις κουζίνες σου με 40 βαθμούς κελσίου. Σου είπαμε όλοι οι σεφ και οι βοηθοί κύριε ιδιοκτήτη ότι