Τι εστί πιάτα ημέρας; Στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι δημιουργίες των σεφ που έχουν να κάνουν με ό,τι φρέσκο, εποχιακό και ποιοτικό έχουν πετύχει να βρουν στις αγορές. Φρέσκα ψαριά της ημέρας, εποχιακά λαχανικά, δυσεύρετες κοπές εκλεκτών κρεατικών ή και πιάτα που συνειρμικά τα έχουμε συνδυάσει με μια χρονική περίοδο, μια γιορτή, π.χ γαλοπούλα, γουρουνιά.
Πιάτα ημέρας, είναι φυσικά κι όλα αυτά που ο “καλλιτέχνης” σεφ και η μπριγάδα του, έχουν εμπνευστεί, σχεδιάσει και βάλει σε πράξη, για να τα παρουσιάσουν, σε εμάς τους εκλεκτούς τους πελάτες που ζητάμε κάτι το διαφορετικό από ότι έχει να προσφέρει η συνήθης κάρτα.
Μια διαδικασία που απαιτεί απίστευτη οργάνωση, έρευνα για αγορά προϊόντων και εκπαίδευση προσωπικού κουζίνας και σάλας, έτσι ώστε η όλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.
Δυο πρωτεουσιάνικα, πολυβραβευμένα εστιατόρια, το Pralina Experience και η Μπέμπα, έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου, την πρωτοκαθεδρία τους στον εν λόγω τομέα, προσφέροντας καθημερινά πλειάδα από πιάτα ημέρας, δοσμένα γραπτώς και λεπτομερώς στον πελάτη, σε ξεχωριστό κατάλογο.
Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, δημιουργίες με ωμά και ψημένα θαλασσινά, ψητά ή στον ξυλόφουρνο, πιάτα με πιο μαμαδίστικη διάθεση, όσπρια, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των vegetarian, των vegan, των lactose και gluten free, συναντώνται καθημερινά στη Special αυτή λίστα.
Ένα μεγάλο εύγε στο ιδιοκτησιακό, διευθυντικό, μα πρωτίστως γαστρονομικό team, που επιλαμβάνεται καθημερινά τα της όμορφης γαστριμαργικής κουλτούρας που έχει καλλιεργηθεί.
Pralina Experience
Στασικράτους 31, Λευκωσία, 1065
22 665588
Μπέμπα
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Ο Ζήνων γεννήθηκε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το πρώτο παιδί μιας σχετικά κανονικής οικογένειας – όπως οι περισσότερες. Γλυκιά, αθώα παιδική ηλικία,
Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος
Το Σατιρικό θέατρο παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις του συνταρακτικού έργου «O Φάρος» του πολυβραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη – Αθανασίας Σμαραγδή
Δεν είμαι ειδική σε θέματα εστιατορίων αλλά πιστεύω έχω common sense. Σε ταβέρνα της Λάρνακας που είχε πέραν των 200 καθήμενων πελατών την Κυριακή το
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του κάλλιστου, το πιο κάλλιστο. Το γνωστό, ελαφρώς παραποιημένο σοφό αποφθέγμα, κατά τα φαινόμενα, αποτελεί και το