Για special, πιάτα ημέρας, σκέφτεσαι πρώτα, Μπέμπα

Τι πάει να πει πιάτα ημέρας; Τι είναι αυτά τα specials της λατρεμένης σου Μπέμπας, που τα ευγενικά παιδιά της εξυπηρέτησης, θα στα δώσουν γραμμένα, ξηγημένα και τιμολογημένα σε μια ξεχωριστή καρτούλα;

Ε’ λοιπόν είναι τα εμπνευσμένα πιάτα ενός σεφ και στην προκειμένη περίπτωση, του βραβευμένου σεφ Βαρνάβα Ηλία, που έχουν να κάνουν με τα καλούδια της εποχής, την προσφορά της μέρας και τη διαθεσιμότητα.

Η ψαριά της μέρας, ένα καλαθάκι με άγρια χόρτα και εποχικά μανιτάρια του βουνού και του κάμπου, ένα κασεράκι σπάνιο, παλαιωμένο και μοσκοβολιστό και μια εξέχουσα κοπή κρέατος που ο παραγωγός στη δίνει με το τσιγκέλι λόγω μικρής παραγωγής, μπαίνουν κάτω από το καθημερινό γαστρονομικό μικροσκόπιο του σεφ και μετουσιώνονται σε πιάτα γευστικά που μοσκοβολούν “φρεσκάδα”.

Άσε που με αυτά ο καλλιτέχνης σεφ, ανανεώνεται τόσο ο ίδιος, όσο και η μπριγάδα του, με όλους να μπαίνουν καθημερινά στην κουζίνα με όρεξη, δημιουργικό ταμπεραμέντο κι άλλη διάθεση. 

Με διάθεση για πιάτα ημέρας πήγαμε κι εμείς, πήραμε την κάρτα ημέρας από τα πρόσχαρα παιδιά της ομάδας του αεικίνητου Θωμά και αφού συνδιαλεχθήκαμε όλοι στο τραπέζι, ζυγίσαμε την όρεξη και τη διάθεσή μας, λέγοντας άφθονα “ναι”.

Πρώτο “ναι” στην ολόδροση σαλάτα με γλιστρίδα, ντοματίνια, μοσχομυριστό χαλίτζι, κόκκινο κρεμμύδι και δυόσμο, αλλά και δυο από τις πιο σταθερές αξίες του μενού, τον λευκό ταραμά και την ξυλοφουρνιστή πίτα.

Άριστα για την ισορροπία τους, τον αρωματικό τους χαρακτήρα, και το ψήσιμο της case study πίτας με γραβιέρα και σιγομαγειρεμένο πράσο. Ως αθεράπευτοι λάτρεις των σεβίτσε και των ταρτάρ, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το φαγκρί σεβίτσε που σαν ήρθε βγήκαν και τα κινητά για να αποθανατίσουν την όμορφη παρουσίασή του, τα καθαρά του μάτια και τη λευκή του σάρκα που βαφτίστηκε με διακριτικές οξύτητες και ανάλαφρη καψακαΐνη.

Να εύχεσαι σαν πας κι εσύ το καλάθι του ψαρά να είχε και για εσένα μια γαρίδα jumbo των 200 και βάλε γραμμαρίων, για να την απολαύσεις ψημένη στη σχάρα, ζουμερή και τραγανή.

Ζουμερή και ουμαμο-ευλογημένη έφτασε κοντά μας και η μπριζόλα από μόσχο γάλακτος, κομμένη παρεΐστικα α λα ταλιάτα, ενώ πολλά εύγε εισέπραξε και η φρέσκα ψαριά της μέρας, με ένα υπέροχο πιάτο με πρωταγωνιστή το φιλέτο συναγρίδας, που πλαισιώθηκε με τραγανό κρίταμο και baby λαχανικά.

Στη Μπέμπα, που για ακόμη μια νύχτα τα γεμάτα της τραπέζια, σου θύμιζαν όμορφη γιορτή, δεν φεύγει ποτέ κανείς χωρίς γλυκό. Τυχεροί φανήκαμε γιατί προλάβαμε να κρατήσουμε από την κάρτα γλυκών ημέρας, μια μερίδα από το γεμάτο μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια, καραμελέ φλαν, αλλά και που γευτήκαμε για ακόμη μια φορά τον άξιο ειδικού γλυκοαλχημιστικού βραβείου, κριτσανιστό μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης και παγωτό μαστίχα.

Πινδάρου 2, Λευκωσία
22 252626

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts