Παρέα 6 αντρών μας είπαν ότι επειδή δεν πεινάνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες… όταν τελείωσαν ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε 6 τεμάχια…

Ήρθε την Τετάρτη τη νύχτα στην οικογενειακή μας ταβέρνα, μια παρέα 6 αντρών. Μάς ρώτησαν αν έχουμε μεζέ, απαντήσαμε καταφατικά και μας είπαν ότι επειδή δεν πεινούνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες. Εμείς δεν έχουμε θέμα με τέτοια ζητήματα, όπως άλλοι συνάδελφοι και προσφέραμε 4 μεζέδες στην παρέα που “δεν πεινούσε πολύ”.

Όταν τελείωσαν, πήγε ο πατέρας μου να τους ρωτήσει πώς ήταν και η απάντηση που πήρε ήταν: Κύριε ……. μου, μπράβο σας. Εξαιρετικά όλα, αλλά “εμυρίζαν λλιαρκές” *. Ο πατέρας μου απάντησε πολύ ευγενικά, λέγοντάς τους ότι μάλλον τους φάνηκαν λίγα επειδή ήταν 6 άτομα και ζήτησαν μεζεδες για 4 άτομα.

Ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο π.χ σιεφταλιές, κεφτέδες, λουκάνικο, χαλούμι κτλ έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε έξι τεμάχια, όπως κάνει και η τάδε ταβέρνα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Δεν άντεξε ο πατέρας μου και τους είπε το αυτονόητο.

“Την άλλη φορά να πάτε στον ….. να παραγγείλετε 4 μεζέδες, να πληρώσετε για 4 μεζέδες και να απαιτήσετε να σας φέρνει για 6 άτομα τα ατομικά μεζεδάκια”. Ε’ άμα πια! Νομίσατε είμαστε φιλανθρωπικοί οργανισμοί; Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε και προσωπικό να πληρώσουμε.

*εμυρίζαν λλιαρκές = ήταν λίγη η ποσότητα

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή