Συνταγή για άπαιχτη σούπα σελινόριζας από τον σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά

Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς του εστιατορίου Sentio στη Λευκωσία, μάς ανοίγει τα συνταγολόγιά του, μα και την όρεξή μας, με τη γευστική του σούπα με βάση τη σελινόριζα. Καλή σας επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

650 g σελινόριζα
300 ml γάλα
300 ml φρέσκα κρέμα
35 ml λάδι τρούφας
160 g τριμμένη παρμεζάνα
1 L ζωμό κοτόπουλου
10 g αλάτι
2 g μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ξανθάνη (προαιρετική)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψετέ τη σελινόριζα σε μικρομεσαίους κύβους.

2. Βράστε την σε κατσαρόλα σε μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέστε μια πρέζα πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά το βράσιμο.

4. Σουρώστε την και μεταφέρετε τη σάρκα στο mixer/blender σας

5. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας το μείγμα μέχρι που να γίνει βελούδινο και γυαλιστερό.

6. Δοκιμάστε την για να βελτιώσετε την αλατότητα και τον αρωματικό της χαρακτήρα.

7. Ζεστάνετέ την σε κατσαρόλα και σερβίρετε την, αν επιθυμείτε, με φουρνιστά κρουτόν, αρωματικό, βοτανικό λάδι και micro greens 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή