
Μια ανεπανάληπτη οινογαστρονομική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι κατάφεραν να κρατήσουν μια από τις πολυζητημένες θέσεις του wine & gastro event που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου στο βραβευμένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo στη Λευκωσία, με πρωταγωνιστές την αυθεντική αλλά και δημιουργική ιταλική κουζίνα και φυσικά τα κρασιά του θρυλικού ιταλικού οινικού κολοσσού Zeni (Εκπροσωπούνται στην Κύπρο από την ICONVINES)
Ενημερωτικά το Zeni1870 γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη δημιουργία του και παινεύεται για το ιδιαίτερο terroir που χαρακτηρίζει την περιοχή της Λίμνης Garda έως εκείνο της Valpolicella και αποτελεί σήμερα ένα εκ των εξεχόντων πρεσβευτών του Made in Italy σε όλο τον κόσμο, με την 5η γενεά του οικογενειακού οινοποιείου, να έχει εξάξει τα κρασιά του μέχρι στιγμής σε 40 χώρες.
Οι οινογαστρονόμοι που ταξίδεψαν από όλο το νησί για να ζήσουν την όλη εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και την συνιδιοκτήτρια του ZENI1870, κυρία Federica Zeni, η οποία ήρθε στο νησί μας για να παραστεί ειδικά στην εν λόγω βραδιά.
Μια βραδιά που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εφόσον το άριστο, 7 σταδίων tasting menu των βραβευμένων σεφ του Pinolo, παντρεύτηκε αρμονικά με 7 εξέχοντες οίνους από το οινοποιείο Zeni1870, το οποίο έτυχε διθυραμβικών σχολίων από όλους τους παρόντες, εραστές του οίνου και της εκλεπτυσμένης ιταλικής κουζίνας.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Bruschette
Μπρουσκέτα φοκάτσιας, γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και γλυκοκαυτερή σάλτσα
Focaccia bruschetta with prawn tempura, avocado and sweet chili sauce
CHIARETTO BARDOLINO DOC SPUMANTE BRUT N.V.
Burrata
Ντοματίνια, τυρί μπουράτα, λάδι βασιλικού και φιστίκια Αιγίνης
Cherry tomatoes, burrata cheese, basil oil and pistachios
LUGANA DOC VIGNE ALTE 2023
Octopus
Χταπόδι καρπάτσιο, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και πράσινη ελιά
Octopus carpaccio, Florina peppers cream and green olives
SOAVE DOC CLASSICO VIGNE ALTE 2023
Margherita
Σάλτσα ντομάτας, τυρί παρμεζάνα, φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, ντοματίνια και φύλλα βασιλικού
Tomato sauce, Parmesan cheese, fresh mozzarella cheese, cherry tomatoes and basil leaves
Penne Amatriciana
Πέννες, σάλτσα Νάπολι, καπνιστή πανσέτα και σπιανάτα πικάντε
Penne, Napoli sauce, smoked pancetta and spianata piccante
VALPOLICELLA DOC SUPERIORE VIGNE ALTE 2022
Mushrooms Risotto
Ριζότο καρναρόλι, με μανιτάρια εποχής και φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα
Carnaroli risotto, with seasonal mushrooms and freshly ground black truffle
VALPOLICELLA DOC SUPERIORE RIPASSO MAROGNE 2022
Ribeye Tagliata
Ribeye ταλιάτα με λαχανικά σχάρας
Ribeye tagliata with grilled vegetables
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 2021
DESSERT
Cremoso Chocolate Mousse With Berries
RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO VIGNE ALTE 2021
ARTICLE IN ENGLISH
An unforgettable night of wine and gastronomy at the award-winning Pinolo with wine giant Zeni1870
An unparalleled wine and gastronomic experience was enjoyed by those fortunate enough to secure one of the highly sought-after spots at the wine & gastro event that took place on Wednesday, February 26, at the award-winning Italian restaurant Pinolo in Nicosia. The stars of the evening were the authentic yet creative Italian cuisine and, of course, the wines of the legendary Italian wine giant Zeni1870 (represented in Cyprus by ICONVINES).
Notably, Zeni1870 is celebrating its 150th anniversary and prides itself on the unique terroir that characterizes the region from Lake Garda to Valpolicella. Today, it stands as one of the foremost ambassadors of the “Made in Italy” legacy worldwide, with the fifth generation of the family-run winery having exported its wines to 40 countries so far.
Wine and gastronomy enthusiasts who traveled from all over the island to experience this remarkable event had the opportunity to meet Federica Zeni, co-owner of Zeni1870, who visited Cyprus specifically to attend this special evening.
The event was an outstanding success, as the exquisite seven-course tasting menu, crafted by Pinolo’s award-winning chefs, was harmoniously paired with seven exceptional wines from the Zeni1870 winery. The evening received rave reviews from all attendees—wine lovers and connoisseurs of refined Italian cuisine alike.
THE MENU
Bruschette
Μπρουσκέτα φοκάτσιας, γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και γλυκοκαυτερή σάλτσα
Focaccia bruschetta with prawn tempura, avocado and sweet chili sauce
CHIARETTO BARDOLINO DOC SPUMANTE BRUT N.V.
Burrata
Ντοματίνια, τυρί μπουράτα, λάδι βασιλικού και φιστίκια Αιγίνης
Cherry tomatoes, burrata cheese, basil oil and pistachios
LUGANA DOC VIGNE ALTE 2023
Octopus
Χταπόδι καρπάτσιο, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και πράσινη ελιά
Octopus carpaccio, Florina peppers cream and green olives
SOAVE DOC CLASSICO VIGNE ALTE 2023
Margherita
Σάλτσα ντομάτας, τυρί παρμεζάνα, φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, ντοματίνια και φύλλα βασιλικού
Tomato sauce, Parmesan cheese, fresh mozzarella cheese, cherry tomatoes and basil leaves
Penne Amatriciana
Πέννες, σάλτσα Νάπολι, καπνιστή πανσέτα και σπιανάτα πικάντε
Penne, Napoli sauce, smoked pancetta and spianata piccante
VALPOLICELLA DOC SUPERIORE VIGNE ALTE 2022
Mushrooms Risotto
Ριζότο καρναρόλι, με μανιτάρια εποχής και φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα
Carnaroli risotto, with seasonal mushrooms and freshly ground black truffle
VALPOLICELLA DOC SUPERIORE RIPASSO MAROGNE 2022
Ribeye Tagliata
Ribeye ταλιάτα με λαχανικά σχάρας
Ribeye tagliata with grilled vegetables
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 2021
DESSERT
Cremoso Chocolate Mousse With Berries
RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO VIGNE ALTE 2021
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της