
Ο Τατάς άναψε τα κάρβουνά του, πέρασε τα σουβλάκια και τις σεφταλιές του στις σμίλες και άνοιξε τις πόρτες του για να μας κάνει πλέον πολλά τραπέζια. Απ’ αυτά που αγαπάμε ως Κύπριοι. Φορτωμένα με παράδοση, αυθεντικότητα, καμωμένα με γνήσια υλικά που φτιάχτηκαν από τους παραγωγούς τους, με αγάπη και, προπάντων, ψημένα όπως πρέπει.
Το μαγαζί επί της Λεωφόρου Στροβόλου: καλόγουστο, προσεγμένο, με μίνιμαλ χαρακτήρα, φυτά πέρα δώθε να ζεσταίνουν τον χώρο, που ήδη ζεστάθηκε από τη θέρμη των ξύλινων τραπεζιών και των παρεΐστικων πάγκων, που εκεί χωρά ολάκερη η παρέα σου.
Όσο για μας, μπυρίτσα draught, με πλούσιο αφρό για να ασπρίσουν τα χείλη μας, μουσική ελληνική για να μπούμε στο κλίμα και δίνουμε αμέσως τις παραγγελιές μας.
Μικρή παφίτικη πίτα των 21 cm, η μεγαλύτερή της των 28 cm και ενισχυμένη με περισσότερο υλικό μέσα – οι επιλογές μεγέθους. Όσο για τη γέμιση, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε χοιρινό ή κοτόπουλο σουβλάκι, την κλασική mix με χοιρινό σουβλάκι και σεφταλιές, και αυτή που περιέχει μόνο σεφταλιές.
Στην κάρτα λάμπουν με την παρουσία τους τέσσερις σαλάτες: η Εποχιακή που σερβίρεται με παραδοσιακό τυρί χαλίτζι, η Ελληνική, η Κυπριακή και αυτή με το κοτόπουλο. Οι λάτρεις του χαλουμιού θα το απολαύσουν μοιρασμένο στη μέση, όμορφα ψημένο και γραμμωμένο στα κάρβουνα.
Η ελληνική σαλάτα μας, έφτασε φρεσκοκομμένη, με ποιοτικά λαχανικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αρωματική ρίγανη και ένα κομμάτι φέτα – όνομα και πράγμα – που έκανε τη διαφορά.
Να ‘σου και φτάνει και η mix, με τα ζουμερά χοιρινά σουβλάκια που κέρδισαν αμέσως πολλούς πόντους και τις αρωματικές σεφταλιές που – ναι – δεν είναι σαν τις άλλες. Κλεισμένα όλα με τα ζαρζαβατικά της επιλογής μας σε όμορφα ψημένη πίτα, που ήταν συνάμα μαλακή, αλλά και ξεροψημένη.
Το ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο από μπούτι, που ήτανε κομμένο σε πιο μεγάλα κομμάτια απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει, έκλεψε κι αυτό με τη σειρά του την παράσταση. Διακριτικά μαριναρισμένο με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, έγινε ένα με τις κυπριακές τηγανιτές πατάτες, που – ομολογώ – πλησίασαν το άριστα, τόσο με τον γνήσιο, αρωματικό χαρακτήρα της κυπριακής πατάτας όσο και με το τηγάνισμά τους και τη διατηρησιμότητα της κριτσανιστής τους ταυτότητας, ακόμη και αρκετή ώρα μετά.
Όσο για το βραβευμένο Ανωϋρκάτικο χαλούμι που έφτασε κοντά μας ψημένο άριστα – με κάθε σημασία της λέξης – δεν έχω παρά να υποκλιθώ και να καταθέσω την περηφάνια μου που στο νησί μας παρασκευάζεται ένα τέτοιο υψηλής γευστικής αξίας προϊόν, με πρόσημο την παράδοση και την αυθεντικότητα.
Ο επίλογος ήτανε κι αυτός, η γλυκιά Κύπρος σε ένα πιατάκι, φορτωμένο με – ορθότατα και χωρίς περιττά έλαια και σάκχαρα – λουκουμάδες, που δεν ξέρω ούτε πότε ήρθαν, μα ούτε και πότε εξαφανίστηκαν.
Μια από τις καλύτερες αφίξεις στον χώρο του άκρως ποιοτικού σουβλατζίδικου στο νησί μας, που ήρθε για να μας διδάξει ξανά τη – χαμένη σε πολλά καταλύματα – αυθεντικότητα.
Λεωφόρος Στροβόλου 136, Στρόβολος, 2042
Τηλ.: 22 435377
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της