
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.

Το AMANO Kitchen Bar συνεχίζει το ταξίδι του με μια νέα γαστρονομική προσέγγιση.
Με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο στο ρόλο του Consultant & Culinary Director, το AMANO εξελίσσεται σε έναν χώρο με βαθύτερη ταυτότητα και αυθεντικότητα· μια γαστρονομική φιλοσοφία που τοποθετεί την πρώτη ύλη στον πυρήνα της γεύσης.
Με διαδρομή από την Ελλάδα ως τη Νότια Ισπανία, ο Ιωσήφ κουβαλά μαζί του εικόνες, αρώματα και βιώματα από τη Μεσόγειο — τόπους που διαμόρφωσαν τη μαγειρική του ταυτότητα.

Η φιλοσοφία του εμπνέεται από την Aegean–Mediterranean κουζίνα και εκφράζεται μέσα από έναν σύγχρονο steakhouse χαρακτήρα: καθαρές γεύσεις, φλόγα, φρεσκάδα και σεβασμός στην πρώτη ύλη. Από τα εκλεκτά κρέατα έως το “catch of the day”, κάθε πιάτο ξεκινά από την αγνότητα της πρώτης ύλης και εξελίσσεται με ευαισθησία και τεχνική ακρίβεια.
Το γευστικό όραμα του AMANO, όπως το εκφράζει αυτή η συνεργασία, είναι να δημιουργεί γεύσεις που αφηγούνται ιστορίες — γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, αλλά αποτυπώνονται με σύγχρονη ματιά.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα νέο μενού· είναι μια νέα εμπειρία, σχεδιασμένη να σε ταξιδεύει στη Μεσόγειο, εκεί όπου το φαγητό είναι τρόπος ζωής.
Το AMANO παραμένει φιλόξενο και ζεστό, με μια αισθητική που αποπνέει αυθεντικότητα· έναν χώρο που σε κάνει να νιώθεις οικεία, σαν να ανήκεις εκεί.
Κάθε λεπτομέρεια, από το service μέχρι τη φιλοσοφία της κουζίνας, αποπνέει απλότητα, συνειδητότητα και αγάπη για το αληθινό.
Με την υπογραφή του Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου, το AMANO βρίσκει ξανά τον πυρήνα του: τη Μεσόγειο στην πιο καθαρή, ανθρώπινη και εμπνευσμένη μορφή της.





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
