Ginger & Co. Fusion, ασιατική κουζίνα, κατευθείαν από τον Λίβανο, στην οδό Στασάνδρου στη Λευκωσία

(Review in Greek & English by Nick Andrew)

Οι μάστορες που πάσκιζαν εδώ και μήνες να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά το μέχρι πρότινος Artisan Burgerbar, επί της πολυσύχναστης Οδού Στασάνδρου στην πρωτεύουσα, έβαλαν πριν λίγες βδομάδες και τις τελευταίες, ντελικάτες τους πινελιές, για να παινευόμαστε σήμερα και για το δικό μας Ginger & Co.

Το άκρως επιτυχημένο brand που έχει γοητεύσει τους λάτρεις της Fusion, ασιατικής κουζίνας, έχει απλώσει τα γευστικά του πλοκάμια και στο νησί μας και μάλιστα σε μια από τις πιο γαστρονομικές μας οδούς, αυτή της Στασάνδρου. Το γωνιακό μαγαζί αποπνέει από την πρώτη ματιά ένα φιλικό, casual και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, διαθέτοντας άφθονα τραπέζια στους εξωτερικούς, καλυμμένους του χώρους που χαίρονται την παρουσία όμορφου πρασίνου, ενώ το ίδιο έχω να σου πω και για τον καλόγουστο, ψηλοτάβανο εσωτερικό χώρο, που η πιο μεγάλη του ατραξιόν, είναι η ανοιχτή κουζίνα των sushi chefs.

H γνώριμη φιγούρα του πολύπειρου στον χώρο της εξυπηρέτησης, διευθυντή του εστιατορίου Μάριου Κωνσταντίνου, απέπεμψε αμέσως ένα αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως, τόσο με τον συμβουλευτικό του ρόλο όσο αφορά τις πολυποίκιλες επιλογές του πραγματικά εκτενούς μενού, όσο και με το επίπεδο του σέρβις της ομάδας του.

Πολλά μπράβο στην back of the stage ομάδα που έστησε το εύκολο σε πλοήγηση μενού που θα σκανάρεις κι εσύ από το κινητό σου τηλέφωνο, το οποίο σου ανοίγει την όρεξη και με το εξαίρετο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το κάθε ένα ξεχωριστά, φαγητό του μενού.

Με μια βιολογική, λεμονάτη και με έντονα στοιχεία κίτρων, Βασίλισσα από το οινοποιείο του Άγγελου Τσαγγαρίδη στη Λεμώνα της Πάφου, αρωματίζουμε το στόμα μας για να υποδεχτούμε ένα τρίο από ζεστά μπολς με σούπες και ramen, με κορυφαία ταϋλανδέζικη Tom Yum σούπα με γαρίδες και μανιτάρια, λατρεμένη miso soup με tofu και ramen με al dente, με κάθε σημασία της λέξης νουντλς, βραστό αυγό, pak choi, βλαστούς μπαμπού και ζουμερό κοτόπουλο.

Στέλνουμε μέσω των ουκ ολίγων σερβιτόρων, τα μπράβο μας για τις περασμένες με ελαφριά τεμπούρα, τραγανές γαρίδες Dynamite, τις ζουμερές μελιτζάνες που βαφτίστηκαν σε σάλτσα miso, αλλά πιότερο στον ποιοτικό, μαριναρισμένο σολομό, που ο Μάριος θα σε συμβουλέψει να τον δοκιμάσεις, αρτυσμένο με σπιτικό seasoning Furikake.

Σχολιάζουμε ξανά και ξανά το κατάμεστο του εστιατορίου, που χωρίς να έχω δει πουθενά οποιαδήποτε διαφημιστική προβολή του, πέτυχε να έχει το απόλυτο fully booked, από παρέες όλων των ηλικιών που ψήφισαν οι πλείστοι, σαν και του λόγου μας, το μοιρασιάρικο concept.

Στο κέντρο του τραπεζιού μας και η τετραλογία από sushi rolls (σημείωσε ότι στο Ginger & Co έχεις την ευχέρεια να παραγγείλεις και ½ μερίδας – 4 maki) με πρωταγωνιστές το πρωτοτυπότατο Wasabi spin, με τεμπούρα λαχανικών και γαρίδες, το Octopus με πικάντικες γαρίδες και brunoise χταπόδι, το αγαπημένο του κοινού salmon avocado και το δικό μας αγαπημένο, το Dragon roll με χέλι, γαρίδα, κολοκύθι και το Special sauce του εστιατορίου.

Οι fan των κάρι θα ευγνωμονούν την ομάδα των σεφ για το Chicken Panang με κοτόπουλο, κόκκινο κάρι και ειδοποιό διαφορά, τη μελιτζάνα που έδινε τη γλύκα της σε κάθε μπουκιά, ενώ οι έχοντες πάθος με τα νουτλς, δεν έχουν παρά να επιλέξουν αυτά με την αγαπημένη τους πρωτεΐνη ή και λαχανικά.

Μπορεί να μην αφήσαμε και πολύ χώρο μετά τη γευστική δοκιμή των μεγάλων σε μερίδα, μα value for money γευστικών, ασιατικών προτάσεων του νεότευκτου εστιατορίου, μα λίγο χώρο για τις γλυκολιχουδιές προνοήσαμε, από τις οποίες σου προτείνω, τα με πολλή δόση παρθενογένεσης, σωστά μπισκότα Oreo τεμπούρα με παγωτό βανίλια, αλλά και τα παιχνιδιάρικα, κριτσανιστά ρολάκια με μπανάνα και νότες από σοκολάτα.

Οδός Στασάνδρου 20 , Λευκωσία, 1060, Κύπρος

22 317311

REVIEW IN ENGLISH

Ginger & Co. Fusion: Asian Cuisine Straight from Lebanon on Stasandrou Street, Nicosia

For months, skilled craftsmen worked tirelessly to completely transform what was once Artisan Burgerbar on the bustling Stasandrou Street in the capital. A few weeks ago, they put the final delicate touches in place, allowing us to now proudly introduce Ginger & Co. to our city.

This highly successful brand, which has captivated lovers of fusion Asian cuisine, has spread its culinary influence to our island, establishing itself on one of Nicosia’s most gastronomic streets—Stasandrou. From the very first glance, the corner restaurant exudes a friendly, casual, and playful vibe, featuring plenty of outdoor seating in covered areas surrounded by beautiful greenery. The stylish, high-ceilinged indoor space is equally inviting, with its main attraction being the open kitchen where sushi chefs skillfully work their craft.

A familiar face in the hospitality industry, restaurant manager Marios Constantinou, immediately instilled a sense of confidence and trust. His advisory role in navigating the extensive and diverse menu, as well as his team’s high level of service, reaffirmed that first impression.

Kudos to the behind-the-scenes team for creating an easy-to-navigate digital menu, accessible via smartphone, which entices diners with its mouthwatering photography accompanying each dish. We started with a bottle of “Vasilissa,” a bright and citrusy organic white wine from Angelos Tsangarides Winery in Lemona, Paphos, to prepare our palates for a trio of warm soup bowls.

These included the rich and spicy Thai Tom Yum soup with shrimp and mushrooms, the beloved miso soup with tofu, and a perfectly al dente ramen bowl featuring boiled egg, pak choi, bamboo shoots, and succulent chicken. Our compliments to the many waitstaff for delivering perfectly crispy Dynamite Shrimp, lightly battered and crunchy, as well as tender eggplant glazed in miso sauce. However, the highlight was the high-quality, marinated salmon, which Marios himself recommended, seasoned with homemade Furikake.

We couldn’t help but notice the fully booked restaurant, packed with groups of all ages enjoying the concept of sharing dishes—impressive, given that we had seen no major advertising for the venue. At the center of our table was a quartet of sushi rolls (notably, Ginger & Co. allows you to order half portions of 4 maki rolls).

The stars of the selection included the innovative Wasabi Spin with vegetable tempura and shrimp, the Octopus roll with spicy shrimp and diced octopus, the crowd-favorite Salmon Avocado, and our personal favorite, the Dragon Roll, featuring eel, shrimp, zucchini, and the restaurant’s Special Sauce.

Curry lovers will appreciate the Chicken Panang, a dish that pairs red curry with chicken and a delightful sweetness from eggplant in every bite. Meanwhile, noodle enthusiasts can customize their dish with their choice of protein or vegetables.

Although we were quite full after tasting the generous and value for money Asian dishes at this newly opened restaurant, we made sure to leave a little room for dessert. We highly recommend the creative tempura-fried Oreo cookies served with vanilla ice cream, as well as the fun and crispy banana rolls with hints of chocolate.

Stasandrou Street 20, Nicosia, 1060, Cyprus

22 317311

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Holy cow. Με ανανεωμένη κάρτα γαστροδημιουργιών που θα πάθεις με αυτές εθισμό

Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και