
Ανανεωμένο, εμπλουτισμένο, με μαγειρικές τσαχπινιές, πρωτοπόρες διαδικασίες και παρουσίαση που εντυπωσιάζει, όλα όσα έχω να σου πω για το νέο μενού της value for money οινογαστρονομικής πρεσβείας της Λάρνακας. Κοινός παρονομαστής, η γεύση και η ισορροπία, αρχής γενομένης από τη σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, κατσικίσιο τυρί και ποσέ αποξηραμένα σύκα, πασπαλισμένα με φιστίκια Αιγίνης και ραντισμένα με βινεγκρέτ μελιού.
Ο Ανδρέας και ο Γιώργος θα ανοίξουν και για εσένα “μεγάλα” κρασιά, προερχόμενα όλα από την ενημερωμένη και με παλιές, καλές χρονιές κάβα του, ιντριγκάροντας σε με όμορφες οξύτητες, οίνους με εκλεπτυσμένα βαρέλια, λεπτεπίλεπτα στο στο στόμα και στη μύτη Blanc de Noirs, που θα μεταγγιστούν μπροστά σου, αλλά και με ρωμαλέα ερυθρά με επίγευση που κρατά και κρατά για ώρα στο στόμα.
Το vibe του με σκανδιναβικό design, μαγαζιού, μοναδικό και μη αντιγράψιμο, η κλιματιζόμενη, πλημμυρισμένη από πράσινο και κόσμο, βεράντα, στα high της και εμείς υποδεχόμαστε χειροποίητα gyoza πάπιας με signature sauce, αλλά και φρέσκο φιλέτο από κρανιό (corvina) πάνω σε βελούδινο πουρέ και γαλλικά φασολάκια.
Οι burger lovers της παρέας μας δεν άντεξαν ούτε σε αυτή μας την επίσκεψη να παρακάμψουν τα one of a kind μπέργκερς του Φίλιππου και του Σωτήρη, αρπάζοντας στα χέρια τους το fully loaded Double cheese smashed burger και το ομόλογό του, με κορεάτικη γαστρονομική υπόσταση, Hot Korean chicken, ραντισμένο με θεϊκό gochujang sauce.
Το veal chop, ζουμερό, αρωματικό και ορθότατα ψημένο, όπως ήταν και τα άρτι αφιχθέντα και άκρως εντυπωσιακά σε παρουσίαση ζυμαρικά Paccheri, με γέμιση από μους κοτόπουλου, πουρέ κουνουπιδιού και σάλτσα τρούφας, αλλά και τα Fusiloni με λεμονάτο πέστο μαϊντανού με κίτρινες λιαστές ντομάτες, έχοντας ως κορωνίδα το ταρτάρ ψαριού ημέρας.
Άμα πας στη βιτρίνα γλυκών αλχημειών του Holy Cow, αντιλαμβάνεσαι αμέσως το λόγο που όλοι οι απαιτητικοί γλυκατζήδες καταλήγουν εκεί, ιδίως αν επιλέξεις κι εσύ το Dubai style pistachio chocolate cake, το σου με τραγανή επικάλυψη που είναι γεμιστό με κρέμα τιραμισού ή τον ανεπανάληπτο καρδινάλιο των pastry chef του εστιατορίου, που όμοιό του δεν έχεις ξαναφάει.
Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ & Οδού Νιγρίτη, Λάρνακα
24 650114
Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων, όπως ο Michelin,
Έψαχνες κι εσύ ρεμπετάδικο στην πρωτεύουσα και δεν έβρισκες εύκολα; Στις αναζητήσεις σου σημείωνες ότι θες να ‘χει ποιοτικό μεζέ, με άφθονη Ελλάδα και Κύπρο
Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει στο ανυπέρβλητο Ντουμπάι. Η πόλη που έχει πλέον συνδέσει το όνομά της με την υπερβολή, τα μεγάλη μεγέθη και τα
Η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα μοναδικό μουσικό γεγονός τις προσεχείς μέρες. Η PRIME ORCHESTRA έρχεται για τρεις εκρηκτικές βραδιές με το εντυπωσιακό ROCK SYMPHO
Το Salt & Fire και το Οινοποιείο Κυπερούντα ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Meet the Winemakers”,