Loutraki. Το fine dining του Καλοπαναγιώτη παίρνει την εστίαση σ’ άλλο επίπεδο

Ναι, στον Καλοπαναγιώτη, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει σε όλους τους τομείς, η υψηλή εστίαση, έχει και την έδρα της. Και δεν είναι άλλη από το Loutraki. Ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίσμα που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ως το απόλυτο ξενοδοχείο για ιαματικά λουτρά, εξού και το σημερινό του όνομα.

Σήμερα, αποτελεί εκτός από εστιατόριο, μέρος των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του boutique spa hotel, Casale Panayiotis, έχοντας στα μεγάλα του ατού, την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Καλοπαναγιώτη και του ποταμού Σέτραχου, αλλά και την ολοκληρωτική ανακαίνιση που έχει δεχθεί.

Φρόντισε κι εσύ να πας, πριν πέσει το βραδάκι για να απολαύσεις τα καταπράσινα πλάνα των πανύψηλων βουνών, με τη νέα πλέον προσθήκη απέναντι σου στην κορφή του βουνού, το φουτουριστικού σχεδιασμού, Marathasa Winery, να αποτελεί από μόνο του, λόγο επίσκεψης στο χωριό.

Πανέμορφο το τραπέζι μας δίπλα από το παράθυρο με θέα το μεγαλείο της φύσης, όπως ιδιαίτερα ελκυστικό και το εστιατόριο, που με την είσοδό σου θα σε εντυπωσιάσει με την avant garde ταυτότητα των τραπεζοκαθισμάτων, του ντιζαϊνάτου σχεδιασμού των φωτιστικών, των εντοιχισμένων συντηρητών οίνου και της open plan κουζίνας.

Εκεί δηλαδή που ο πολυτάλαντος executive chef του ξενοδοχείου Ανδρέας Χρυσοστόμου και η ομάδα του, επιλαμβάνονται τα δημιουργικά, διεθνή πιάτα της προσεγμένης κάρτας, που εμφανώς απογειώνει τα προϊόντα της κυπριακής γης, του βουνού και του κάμπου.

Το σουσαμένιο, σαν θεσσαλονικιό κουλούρι, δεν άργησε να βαφτιστεί με το αρωματικό ελαιόλαδο από τους ελαιώνες των κτημάτων Παπαδούρη, αλλά και να συνοδεύσει τους πικάντικους κεφτέδες από ρεβίθια και παντζάρι, που κομπλιμενταρίστηκαν με μελιτζανοσαλάτα, ταχίνι και πούδρα μαϊντανού.

Τα ευγενέστατα γκαρσόνια που μας εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους, ακόμη και για την τελευταία πτυχή του μενού, μάς εκθείασαν ιδιαίτερα τα προσομοιωμένα με ραβιόλι, δημιουργήματα από λεπτοκομμένα μήλα που φώλιασαν μέσα τους, μους αναρής, φινόκιο και πράσο, παίζοντας όμορφα στο στόμα με αφρό από σπανάκι και λάδι μαϊντανού.

Ένα πιάτο που όντως εντυπωσίασε τους γευστικούς κάλυκες, αλλά και που κέρδισε άριστα για την υποδειγματική του παρουσίαση. Η βουνίσια πέστροφα, στο επίκεντρο, σε μορφή ταρτάρ και μάλιστα καπνιστή, μπήκε στο κέντρο του πιάτου και ενώθηκε με τη βουτυράδα του αβοκάντο, τη βοτανικότητα του φρέσκου κόλιανδρου και την οξύτητα της ντομάτας, που μαζί με το ξυνιστέρι Athassi 2022 από το τοπικό οινοποιείο Marathasa winery, κέρδισαν τα εύσημά μας.

Η ροζ πέστροφα επιστρέφει και στα κυρίως, με ένα πιάτο υπερπαραγωγή, με δυνατά σημεία τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης, το όμορφο ψήσιμο της σάρκας, αλλά και το πάντρεμα με τους χούμους και τα μεθυστικά, γλυκά αρώματα γλυκανίσου, από το καρπάτσιο φινόκιου, με όλα να γίνονται μαγική μπουκιά με τα τραγανά, ψητά λαχανικά, που συνδυάσαμε με το γεμάτο, βαθύ χρωματικά ροζέ Laouri 2022.

Το Syrah – Marathos 2021 αν και φρέσκο, κατάφερε να εκπροσωπήσει επάξια την ποικιλία του, όταν συνταιριάστηκε με το άριστο σε ποιότητα Black Angus βοδινό φιλέτο των 250g, που θωρακίστηκε αριστοτεχνικά ακόμη και στο τελευταίο εκατοστόμετρο, αφήνοντας την καρδιά ζουμερή, κλείνοντας τον κύκλο της γεύσης με πατάτες φοντάν και διαυγή και ορθότατη σε ρευστότητα, σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Σχολιάζουμε ξανά και ξανά το κατάμεστο του εστιατορίου, τόσο από επαναλαμβανόμενους πελάτες, όσο και από άτομα που ερχόντουσαν για πρώτη φορά, με όλους πραγματικά να δείχνουν ενθουσιασμένοι με το όλο αποτέλεσμα, συγχαίροντας από τον σεφ και την ομάδα εξυπηρέτησης, μέχρι και την διεύθυνση του ξενοδοχείου που φροντίζει να δίνει παντού τη διακριτική της επιστασία.

Στο Loutraki, τα γλυκά έχουν τη δικιά τους ιστορία, μα την ολόφρεσκη, βελούδινη κρεμ μπρουλέ, που ο ήχος της κριτσανιστής, καμένης ζάχαρης, ακόμη ηχεί στα αυτιά μου και τη δημιουργική πάβλοβα με μασκαρπόνε και φρούτα εποχής, οπωσδήποτε, βάλε τα και τα δυο στη λίστα των must have σου επιλογών.

Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης (Εστιατόριο που ανήκει στο Casale Panayiotis)
22 952444

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,