Ωδή στα πιάτα ημέρας. Δυο εστιατόρια που πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείς

Τι εστί πιάτα ημέρας; Στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι δημιουργίες των σεφ  που έχουν να κάνουν με ό,τι φρέσκο, εποχιακό και ποιοτικό έχουν πετύχει να βρουν στις αγορές. Φρέσκα ψαριά της ημέρας, εποχιακά λαχανικά, δυσεύρετες κοπές εκλεκτών κρεατικών ή και πιάτα που συνειρμικά τα έχουμε συνδυάσει με μια χρονική περίοδο, μια γιορτή, π.χ γαλοπούλα, γουρουνιά.

Πιάτα ημέρας, είναι φυσικά κι όλα αυτά που ο “καλλιτέχνης” σεφ και η μπριγάδα του, έχουν εμπνευστεί, σχεδιάσει και βάλει σε πράξη, για να τα παρουσιάσουν, σε εμάς τους εκλεκτούς τους πελάτες που ζητάμε κάτι το διαφορετικό από ότι έχει να προσφέρει η συνήθης κάρτα.

Μια διαδικασία που απαιτεί απίστευτη οργάνωση, έρευνα για αγορά προϊόντων και εκπαίδευση προσωπικού κουζίνας και σάλας, έτσι ώστε η όλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.

Δυο πρωτεουσιάνικα,  πολυβραβευμένα εστιατόρια, το Pralina Experience και η Μπέμπα, έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου, την πρωτοκαθεδρία τους στον εν λόγω τομέα, προσφέροντας καθημερινά πλειάδα από πιάτα ημέρας, δοσμένα γραπτώς και λεπτομερώς στον πελάτη, σε ξεχωριστό κατάλογο.

Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, δημιουργίες με ωμά και ψημένα θαλασσινά, ψητά ή στον ξυλόφουρνο, πιάτα με πιο μαμαδίστικη διάθεση, όσπρια, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των vegetarian, των vegan, των lactose και gluten free, συναντώνται καθημερινά στη Special αυτή λίστα.

Ένα μεγάλο εύγε στο ιδιοκτησιακό, διευθυντικό, μα πρωτίστως γαστρονομικό team, που επιλαμβάνεται καθημερινά τα της όμορφης γαστριμαργικής κουλτούρας που έχει καλλιεργηθεί.

Pralina Experience
Στασικράτους 31, Λευκωσία, 1065
22 665588

Μπέμπα
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο