
Σκηνικό για πολλές πολλές φωτογραφίες, selfies, ινσταγκραμικά ποσταρίσματα, που σ’ όλες, εκτός από εσένα, τους φίλους και την οικογένειά σου, θα πρωταγωνιστεί η όμορφη αγριάδα της κυπριακής φύσης του Ακάμα και φυσικά το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

Τα φρέσκα ψάρια από το Λατσί θα πρωταγωνιστήσουν κι αυτά στο τραπέζι σου, όπως εσύ γουστάρεις, μα πριν από αυτά, νίκα κι εσύ την πρώτη σου λιγούρα με σπιτικό ψωμί και ζεστές πιτούλες, σταφιδάτες μαύρες ελιές και ελαιόλαδο από την περιοχή, ευλογημένο με φρέσκο θυμάρι που θα το ψαλιδίσουν μπροστά σου στο μπολάκι.

Μια ταραμοσαλάτα με λεμονόχορτο και tobiko χαβιάρι και μια φάβα με κόλιανδρο, να τα πάρεις οπωσδήποτε, μα δώσε έμφαση στη σαλάτα με Heirloom παντζάρια και σάλτσα ροδιού και στη μεσογειακή σαλάτα θαλασσινών, δομημένη με μαριναρισμένα λαχανικά και φρεσκότατα καλούδια της θάλασσας.


Πες “ναι” και στα ραβιόλι κολοκύθας με τρούφα ή στο χειροποίητο χαλούμι με βασιλικό και ντοματίνια, αλλά μην παραλείψεις την grand ατραξιόν, το χαλίτζι που ο chef David Goodridge και η ομάδα του, κλείνουν σε χοντρό φύλλο κρούστας, παντρεύοντάς το στο τέλος με γλυκό καρυδάκι, σπαράγγια και φρέσκα τρούφα.


Τα vegan, α λα κόφτα κεφτεδάκια σε στρώμα από κριθαράκι, φακές και μπρινουάζ λαχανικά, ονειρικά, όπως ονειρικό ήταν και το μπαρμπούνι που πετύχαμε εμείς, που δεν στο κρύβω, ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Κριτσανιστό, ζουμερό εσωτερικά μα πάνω από όλα φρεσκότατο, να μοσκοβολά θάλασσα.


Ξενοδοχείο Άνασσα, Πόλη Χρυσοχούς
26 888000





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
