Ένα τραπέζι για lunch το Σάββατο ή την Κυριακή στο Tocayo παρακαλώ!

Η μεγάλη γαστρονομική είδηση των τελευταίων βδομάδων, είναι βασικά, ό,τι περιμέναμε τόσο καιρό. Tocayo και τα μεσημέρια του σαββατοκυρίακου. Οι πρωτευουσιάνοι και όχι μόνο, το ζήτησαν και το κέρδισαν πανηγυρικά. Και θα σου πω αμέσως τι κέρδισαν, γιατί το ζήσαμε, η ομάδα των πέντε, στιγμή προς στιγμή, πιάτο με πιάτο, εμπειρία με εμπειρία.

Κατ’ αρχάς, με το που θα καθίσεις, θα πάρεις κι εσύ στα χέρια σου μια κάρτα με μια δεκάδα από all time classic πιάτα που έχεις αγαπήσει στο Tocayo τόσα χρόνια. Από αυτά δηλαδή που ζητούσες και δεύτερη μερίδα ή που δεν ήθελες καν να μοιραστείς ούτε με το έτερόν σου ήμισυ.

Σε αυτή την κάρτα, εμβόλιμα οι σεφ του Tocayo, προσθέτουν κάθε φορά νέα πιάτα, εμπνευσμένες συνταγές και δημιουργίες φτιαγμένες με την αφρόκρεμα των υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά, αγγιγμένες όλες με signature σάλτσες και αρώματα και υφές που θυμίζουν μόνο Tocayo.

Ετοιμάσου λοιπόν για να υποδεχτείς την κρυά noodle salad, με φρέσκο κόλιανδρο, αλμυρά φουντούκια και απίστευτα ισορροπημένο σε οξύτητα Vietnamese dressing, αλλά και μπουκιές από τραγανές rock shrimp tempura με μικρόφυλλο σπανάκι και ζωντανόχρωμο μπιζέλι.

Δε θες εμένα να σου πω για τα signature cocktails του Tocayo, μα το Refined Mojito, το Lucinda – εύγε και για την alcohol free έκδοσή του – ή το David cocktail με Lover’s Rum, shitake και Diplomatico Mantuano, φρόντισε να τα δοκιμάσεις και δε θα χάσεις.

Για να μη σου κλέψουν οι φίλοι το μερίδιό σου, κινήσου γοργά και με κλειστά μάτια πάρε μια γεμάτη κουταλιά από το ριζότο με μελάνι σουπιάς με κριτσανιστό καλαμάρι, που οι σεφ του μαγαζιού διδάσκουν όλους εμάς για το τι θα πει al dente εκτέλεση.

Τα χειροποίητα shitake ραβιόλι, θεϊκά, όπως και το λαυράκι που ψήθηκε στον φούρνο μέσα σε φύλλο μπανάνας και απογειώθηκε με Tamarind sauce, συνοδευμένο με περουβιανό ρυζάκι, που δεν ξεχνιέται με τίποτα.

Με τίποτα δεν ξεχνιέται και το αριστοτεχνικά ψημένο χταπόδι, που ενώθηκε με σοτέ κινόα, miso και πουρέ από τζίντζερ. Ύστατος, μοιρασιάρικος, γαστρονομικός προορισμός, το ψημένο για 42 ώρες φιλέτο από beef short rib, που παντρεύτηκε στο στόμα με aji Amarillo, espuma πατάτας και πιπεράτο σος από κρασί Malbec.

Άριστα των αρίστων και για την εξυπηρέτηση από τα παιδιά του Tocayo, που τιμούν με επαγγελματισμό και χαμόγελο, το όλο τους έργο, μα άριστα και για τις γλυκοαλχημείες που σίγουρα τις ζηλεύουν ακόμη και οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες.

Γλυκά, με ήπια σάκχαρα, προσεγμένες υφές και μίξεις υλικών, αλλά και παιχνιδιάρικη φιλοσοφία, όπως τα παγωτίνια λευκής σοκολάτας και λεμονιού σε ξυλάκι και την Jivara σοκολάτα, που ομολογώ ότι έχει πάρει τα εύσημα όλης της παρέας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, εμείς φεύγοντας, ξανακλείσαμε τραπέζι και το επόμενο μεσημέρι της Κυριακής, γιατί όπως πολύ καλά ξέρεις, στο Tocayo χρειάζεται να κινηθείς έγκαιρα και αρκετές μέρες πριν για να πετύχεις ένα από τα περιζήτητά του τραπέζια.

Πρεβέζης 10, Λευκωσία, 1065
70 088089

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο