Σήμερα η παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών. 3+1 λόγοι για να πεις “si” στο Pinolo

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, το Pinolo προσφέρει 4 νόστιμους λόγους για να την γιορτάσεις στο εστιατόριο. Επειδή όμως μία ημέρα δεν είναι αρκετή για να χαρεί κανείς τόσες επιλογές – το ήξερες ότι υπάρχουν πάνω από 90 είδη ζυμαρικών; – για μία εβδομάδα ολόκληρη θα προσφέρεται ένα limited edition μενού αφιερωμένο στα ζυμαρικά, για να γνωρίσεις από κοντά τον ενθουσιασμό της γαστρονομικής ομάδας του Pinolo για την ημέρα και την πεμπτουσία της Ιταλικής κουζίνας, τα ζυμαρικά.

Με tag line #PastaDoneRight, μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου θα έχεις την ευκαιρία να  γευτείς έναν ή και τους 4 λόγους αν το επιθυμείς, που θα βρεις στο limited edition μενού του Pinolo για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζυμαρικών. Κάθε ένα από τα εμπνευσμένα και πεντανόστιμα πιάτα, αποτελείται από χειροποίητα και φρέσκα ζυμαρικά, έτσι όπως ακριβώς πρέπει, και απευθύνεται σε όλους τους μακαρονάδες.

Για το ξεκίνημα, απόλαυσε την Fusilli Pasta Salad, με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά φουσίλι, φύλλα άγριας ρόκας, πέστο βασιλικού, ημίλιαστα ντοματίνια, καπνιστά μπροκολίνια, πινόλια και ντομάτες μαρμάντες. Το ήξερες ότι Pinolo στα ιταλικά είναι η ονομασία για τους καρπούς των κουκουναριών, τα πινόλια;

Τα φρέσκα Agnolotti, είναι ζυμαρικά που μοιάζουν με στριφτά ραβιόλι ή μαξιλαράκια. Η γοητεία τους βρίσκεται στα σχήματα που διαφέρουν από χέρι σε χέρι. Στο Pinolo θα τα βρεις με γέμιση από κρέμα κολοκύθας, τυρί ρικότα και σταφίδες, σε βάση από κρέμα κολοκύθας και πράσινα μήλα. Ένα ντελικάτο δίχρωμο ζυμαρικό για όσους αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις στο φαγητό τους με έμφαση την κολοκύθα.

Η Live Traditional Carbonara, για όσους αγαπούν κλασικές γεύσεις, θα ετοιμαστεί δίπλα από το τραπέζι σου, μέσα σε ένα μεγάλο κεφάλι τυριού. Πρόκειται για ζυμαρικά σπαγγέτι α λα κιτάρα, τελειωμένα μέσα σε κεφάλι Παρμεζάνας 24μηνης παλαίωσης, με γκουαντσάλε, πεκορίνο και αυγό. Την ονομασία τους τα σπαγγέτι α λα κιτάρα παίρνουν από το ειδικό εργαλείο κοπής τους που θυμίζει κιθάρα.

Τελικά, ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά αποτελούν μόνο πρώτο ή κυρίως πιάτο; Αυτή η γλυκιά εκδοχή ραβιόλι, τα Chocolate Forest Ravioli, από ζύμη σοκολάτας και γέμιση πραλίνας φουντουκιού και τυριού μασκαρπόνε, θα σας ταξιδέψουν σε σοκολατένια μονοπάτια, ενώ η κόκκινη σως από μούρα και φρεσκοτριμμένο τόνκα απογειώνει την γεύση τους.

Για το τέλος αφήνουμε ότι, στις 27/10 ημέρα Παρασκευή μπορείτε να συνοδεύσετε το limited edition μενού του Pinolo με μουσική από live DJ set από τις 20:00 το βράδυ. Για κρατήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε πιο κάτω.

Τηλ 22570750 ή στο reservations@pinolo.com.cy
On-line https://www.pinolo.com.cy/kane-kratisi/

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο