Ma at Q Blu Plaza. Μα τι έχω να σου πω για το Peruvian – Japanese εστιατόριο της Λάρνακας;

Έχω πολλά να σου πω και είναι όλα τους γευστικά. Πρώτο κρατούμενο, είναι ότι είναι ένα βραβευμένο εστιατόριο που κρατάει τα παράσημά του και τα σέβεται. Δεύτερο είναι ότι ο χώρος του είναι πανέμορφος, με άφθονο ξύλο, λιτή αρχοντιά και μια open plan κουζίνα, για να μη χάνεις ούτε στιγμή από την προετοιμασία των πιάτων σου.

Το τρίτο είναι αυτό που στην τελική, μετράει παραπάνω. Οι γεύσεις του. Βάλε στην εξίσωση γεύσεις Ιαπωνίας plus γεύσεις Περού και θα πάρεις πιάτα Nikkei. Ένα όμορφο πάντρεμα γαστρονομικών πολιτισμών, που ήρθε, έμεινε και βασιλεύει σε όλες τις χώρες, με πολλούς κορυφαίους σεφ να υποκλίνονται στην όλη φιλοσοφία του.

Στο Ma, θα εισπράξεις κι εσύ, αυτό που εκπροσωπεί η εν λόγω κουζίνα. Γεύσεις με έμφαση στην απλότητα, τις προσεγμένες οξύτητες, τη διακριτική καψακαΐνη, τον εξωτικό χαρακτήρα και τις καλές πρώτες ύλες.

Η καινούρια του κάρτα του Ma, ήταν ακόμη μια αιτία για να μαζευτούμε η παρέα γύρω από ένα από τα όμορφά του τραπέζια, έναντι του εντυπωσιακού bar και με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc ταξιδεύουμε από Νότια Αμερική μέχρι και Άπω Ανατολή, με εντυπωσιακό από κάθε άποψη Hamachi ceviche.

Μια γαστρονομική υπερπαραγωγή, με τον πολυτάλαντο σεφ Απόλλωνα Καδή να προσομοιώνει σχηματικά το μαγιάτικο, με ένα τριαντάφυλλο, πάνω σε βάση από αβοκάντο, μάνγκο, αγγούρι, μαύρο χαβιάρι και lime.

Συνέχεια με nigiri λαυράκι, καπελωμένο με ελαφρά πικάντικο kizame wasabi, που χάρισε αυτό το γευστικό kick που δεν το συναντάς αλλού. Όσο για το χταπόδι σχάρας με συνονθύλευμα από mojo και romesco sauce, ομολογώ ότι έστειλα από την ίδια στιγμή τα εύσημά μου στον σεφ.

Αριστεία στο ψήσιμο, ουμάμι και θάλασσα μαζί, να γίνονται ένα με τα γήινα αρώματα των δυο σαλτσών και των κερασοντομάτων. Μεγάλο εύγε και για την οκτάδα από tuna wakame roll, με γευστικότατο πάντρεμα φρέσκου τόνου, με φύκια wakame, αβοκάντο και σάλτσα τεριγιάκι.

Το αριστοτεχνικά ψημένο aji verde στήθος κοτόπουλο σχάρας, μίλησε με Asian προφορά στο στόμα, ιδίως όταν συνδυάστηκε στο πιρούνι μας με αφρώδη κρέμα πατάτας με wasabi και υποδειγματικά τραγανό broccoli.

Σημείωσε με κεφαλαία γράμματα στις σημειώσεις σου ότι στο Ma, οι γλυκοαλχημείες είναι μοναδικές. Μα για να μη ρωτάς και ποιο γλυκό σου προτείνω για την πρώτη σου εξόρμηση, σε ενημερώνω ότι δεν επιτρέπεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις ένα γλυκό, που μπορεί να ακούγεται απλό, μα στη γεύση είναι θεϊκό που σίγουρα αποτελεί και case study.

Μιλάμε για τη namelaka cheesecake, με την πρωτόγνωρη υφή και τα εκλεπτυσμένα αρώματα, που αναπαύεται πάνω σε τραγανό, τύπου κραμπλ μπισκότο, με όλη τη δημιουργία να παίρνει γλύκα και εξωτική επίγευση από το ζελέ από μάνγκο και τις τραγανές μαρέγκες. Μια επίγευση που σίγουρα θα φροντίσω να έχω λίαν συντόμως.

Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, 6058
Q Blu Plaza, Ισόγειο Radisson Blu
25 505822

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από