The Grill Room. Oυμάμι στον υπερθετικό βαθμό

Είναι κάποια εστιατόρια που κάθε φορά που τα επισκέπτομαι, συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μου, ένα παλιό, εξαίρετο, κόκκινο κρασί, που όσο περνά ο χρόνος γίνεται καλύτερο, αρτιότερο και γλυκόπιοτο. Ένα από αυτά, μετά και τη ψεσινή, οινογαστρονομική μας εμπειρία, το εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις The Grill Room, στο εμβληματικό ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Limassol.

Ο ούριος άνεμος της ανανέωσης και του εξωραϊσμού, ξαναφύσηξε πάνω από τις απλόχωρες βεράντες του, φέρνοντας εντυπωσιακά, καινούρια τραπεζοκαθίσματα και περίτεχνα σκιάστρα, για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς με μεγαλύτερη άνεση το οργιαστικό πράσινο του ιστορικού ξενοδοχείου που φτάνει μέχρι και την παρακείμενη θάλασσα.

Η μπριγάδα των αεικίνητων σεφ που δουλεύουν μεθοδικά πίσω από τους γυάλινους τοίχους της open plan κουζίνας, είναι όντως ένα θέαμα για όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας, ενώ μέγα θέαμα είναι και οι ενημερωμένες κάβες οίνων που λάμπουν υπέρλαμπρα στην είσοδο του υψηλής σχεδιαστικής γραμμής, εστιατορίου.

Πρωτοπόρα και trendy διεθνώς, η πρόταση της βραβευμένης ως καλύτερη οινοχόου του νησιού (2012) Alissa Tosoudi, για mocktails, ως προδόρπιο, με τα δροσερά στο στόμα, Amaretto Sour και Pornstar Cocktails, να αγγίζουν την τελειότητα με την οξύτητα, τα σάκχαρά τους, αλλά και την ισορροπία των βοτάνων.

Το χειροποίητο, ζεστό καρβελάκι από ψωμί με σπιτικό, αρωματικό βούτυρο, ήταν όντως μια γευστική κίνηση ματ, που μαζί με το amuse bouche ημέρας, το κριτσανιστό mini tacos με σιγοψημένο βοδινό, μάς προϊδέασαν και για την μετέπειτα υψηλού επιπέδου γευστική συνέχεια.

Καλή αρχή με must have, σαλάτα τραγανών λαχανικών με ψητά κοκκινογούλια, ελαφρά πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας και τυρί γραβιέρα, αλλά και με άριστο σε ποιότητα ταρτάρ από βοδινό Angus, με το γαλάκτωμα από estragon, το πικάντικο αγγούρι τουρσί και το αυγό ορτυκιού να γίνονται ένα στο στόμα με το πολύ μεγάλο σε επίγευση, Ασύρτικο κρασί που μας προσφέρθηκε.

Ο βραβευμένος σεφ Βαλεντίνος Μιχαήλ και η ομάδα του, έδειξαν εκ νέου με το επόμενό τους πιάτο, ότι η κορυφή δεν είναι πολύ μακριά, παρουσιάζοντάς μας την τριλογία από γαρίδες, χτένια και αστακό, σκεπασμένη κάτω από ένα πέπλο “μυστηρίου”, με εντάσεις κόκκινης πιπεριάς, με όλο το προσομοιωμένο με ραβιόλι, δημιούργημα, να ενυδατώνεται με ζωμό θαλασσινών.

Αλλαγή πιάτων και ποτηριών, η Magnum φιάλη με το ελληνικό ερυθρό του 2010, ενώπιόν μας και με τη χρήση του Coravin, παίρνουμε μια μικρή δόση από τον βελούδινο, έγκλειστο για 13 χρόνια στη φιάλη, οίνο που προετοίμασε το στόμα για τη συγκλονιστική συνέχεια.

Και αυτή δεν ήταν άλλη, από το άριστα ψημένο, με κάθε σημασία της λέξης, αμερικανικό βοδινό φιλέτο και ribeye από τη φάρμα Creekstone, που έφτασαν κοντά μας medium to rare, ορθά θωρακισμένα, αρτιότατα αρτυσμένα, με ζουμερή καρδιά, ευλογημένα και τα δυο τους με το μεθυστικό ουμάμι του εξειδικευμένου φούρνου σχάρας, που τρέφεται με ξυλοκάρβουνα.

Ένα εξαίρετο κρέας, όμορφα ψημένο και αρωματικό εν γένει, που ειλικρινά, δεν σκέφτηκα καμιά στιγμή τρώγοντάς το, να το παντρέψω στο στόμα, με τις όντως εξαίρετες σάλτσες της κουζίνας ή να του προσθέσω επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, έτσι ώστε να μη χαλάσω το γευστικό του μεγαλείο.

Το τιραμισού του The Grill Room, έχει τη δικιά του μεθυστική ιστορία και δεν παρακάμπτεται με τίποτα, μα δώσε σημασία πολλή στο σοκολατένιο, μα συνάμα εξωτικό, Chocolate Praline με τραγανή πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από μάγκο.

Μια εμπειρία μοναδική, που για ακόμη μια φορά κατέδειξε πανηγυρικά, την πρωτοκαθεδρία του εστιατορίου στο χώρο της εκλεκτής εστίασης, με έμφαση τη σχάρα και τις άριστες βοδινές και όχι μόνο κοπές.

Πρωτοκαθεδρία και για την μοναδική οινική κουλτούρα, το άριστο σέρβις από όλη την ομάδα του πολύπειρου διευθυντή του εστιατορίου Κρίτωνα Μιχαήλ και φυσικά για την εντυπωσιακή, από κάθε άποψη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μαζί, συνηγορούν στην συμπερίληψή του The Grill Room στην άτυπη λίστα με τα πιο value for money εστιατόρια του νησιού, τα οποία προσφέρουν υψηλού επιπέδου οινογαστρονομία.

Λεωφόρος Αμαθούντος, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός
25832000

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο