
Ο Φεβρουάριος του 2025 σηματοδοτεί την επιστροφή των οινοπαραγωγών του Πελοποννησιακού αμπελώνα στην Κύπρο, μέσα από την ετήσια έκθεσή τους, το Peloponnese Wine Festival. Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Carob Mill Restaurants στη Λεμεσό, καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών με 31 οινοποιεία από την Πελοπόννησο.
Ανακαλύψτε τα κρασιά της Πελοποννήσου

Το Peloponnese Wine Festival προσκαλεί επαγγελματίες και λάτρεις του κρασιού να ανακαλύψουν τα διαμάντια του μεγαλύτερου ελληνικού αμπελώνα. Περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιού θα είναι διαθέσιμες προς γευστική δοκιμή. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να εμβαθύνετε στα χαρακτηριστικά του terroir, στην ποικιλομορφία και την μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου. Ενός τόπου που αποτελεί σημείο καινοτομίας και συνεχούς εξέλιξης του ελληνικού οινικού προϊόντος.
Σπουδαία Κρασιά και Πλήθος Ποικιλιών.
Όπως κάθε χρόνο, στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι μοναδικοί οινικοί «θησαυροί» της Πελοποννήσου από σπουδαίες γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα: Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη ποικιλίες που αποτελούν την εμπροστοφυλακή του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως, αλλά και μια πληθώρα κρασιών από ανερχόμενες ελληνικές, όπως το Ασύρτικο αλλά και διεθνείς ποικιλίες που προσαρμόζονται εξαιρετικά στον τοπικό αμπελώνα. Πολλά διαφορετικά στυλ, κλασικές οινοποιήσεις, πειραματικά κρασιά, νέες ή παλαιότερες εσοδείες εμπλουτίζουν μια από τις πιο συναρπαστικές, σε περιεχόμενο, εκδηλώσεις για το κρασί.
Η Κύπρος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές για το ελληνικό κρασί και οι παραγωγοί θα βρεθούν πίσω από τα stands της εκδήλωσης μαζί με τοπικούς εκπροσώπους τους για να μεταφέρουν άμεσα την εμπειρία τους και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παραγωγούς βρίσκονται νέα οινοποιεία τα οποία αναζητούν εκπροσώπηση στην κυπριακή αγορά.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Peloponnese 2040: Δοκιμάζοντας το μέλλον
Το Peloponnese Wine Festival συνεχίζει να εμπλουτίζει την εμπειρία του κοινού με παράλληλες δράσεις που αναδεικνύουν το όραμα και τις αξίες των παραγωγών της Πελοποννήσου. Ανθεκτικές και σπάνιες ποικιλίες, επιλεγμένοι κλώνοι και άλλες σύγχρονες πρακτικές στον αμπελώνα, ορεινή αμπελουργία και καινοτόμες οινοποιητικές προσεγγίσεις παρουσιάζουν τη στρατηγική των παραγωγών για ένα βιώσιμο οινικό μέλλον.
• Walk in free tasting – 4 Flights / 11:30 – 18:30
• 4 Χ 15-minute sessions με τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET
Παράλληλα o Γρηγόρης Μιχαήλος θα καθοδηγήσει το κοινό μέσα από τις τέσσερις θεματικές ενότητες που εξερευνούν τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο του κρασιού.
(Οι ακριβείς ώρες για αυτά τα 15-minute sessions θα ανακοινωθούν σύντομα)
Πρακτικές Πληροφορίες
• Πότε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025
• Πού: Ceronia Hall, Carob Mill Restaurants, Λεμεσός
• Ώρες: 11:00 – 20:00
Εισιτήρια: μέσω της πλατφόρμας more.com
o 10€ για προαγορά έως 14 Φεβρουαρίου 2025
o 12€ από 15 Φεβρουαρίου 2025 και την ημέρα της εκδήλωσης
Στην τιμή εισιτηρίου περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στην δράση Peloponnese 2040
(δεν γίνονται κρατήσεις)
Κλείστε εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/
Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες και καταναλωτές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τα κρασιά της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μοναδικά δώρα, όπως συλλεκτικές φιάλες κρασιού και αξεσουάρ γευσιγνωσίας. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση Peloponnese Wine Festival!
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε:
• Ιστότοπος: www.peloponnesewinefestival.
• Facebook: Peloponnese Wine Festival
Ακολουθήστε την εκδήλωση στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #pwfcyprus2025 και μοιραστείτε τις στιγμές σας!

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
